Gözden kaçırmayın

Öğretmenlere Saygı Göstermek İçin İletişim Kurarken Dikkat Edilmesi GerekenlerÖğretmenlere Saygı Göstermek İçin İletişim Kurarken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Rektörü Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, üniversitenin önceliklerinin Türk milleti, gönül coğrafyası ve tüm insanlık olduğunu belirtti. Kızıltoprak, DPÜ'nün köklü bir geçmişe sahip olduğunu ve Türkiye'nin seçkin üniversitelerinden biri olduğunu vurguladı.

Yeni dönemde DPÜ'nün beş önceliği olduğunu ifade eden Kızıltoprak, bu önceliklerin belirli bir kalite düzeyinde akademik, sanatsal ve sportif üretimi sürdürmek; eğitim öğretimde modern teknolojileri kullanmak; kamu kurumları ve diğer kurumlarla iyi iletişim içinde olmak; şehir ve insanlık için katkı sağlamak; ve öğrencilere adil bir yaklaşım sergilemek olduğunu söyledi. Kızıltoprak, öğrencilere yapay zeka ve metaverse gibi ileri teknolojilerle donatılmış bir eğitim ortamı sunacaklarını; akademik bilgi, sanatsal ve sportif faaliyetlerle topluma katkı sağlayacaklarını ifade etti. Ayrıca, yabancı öğrencilerin Türk dilini öğrenmelerinin önemli olduğunu ve entegrasyonlarını sağlamak için çaba göstereceklerini belirtti.

DPÜ'de okuyan yabancı öğrencilerin Türk dilini öğrenmelerinin gerekliliğine değinen Kızıltoprak, üniversitenin önceliğinin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı Türk öğrenciler olduğunu söyledi. Boş kalan kontenjanlara önce Türk dünyası ve gönül coğrafyası ülkelerinden ve ardından diğer ülkelerden dost ve kardeş ülke vatandaşlarının kabul edileceğini ifade etti. YÖK'ün belirlediği kabul şartlarını taşımayan öğrencilerin kabul edilmeyeceğini vurguladı. Kızıltoprak, Türk dilini tam anlamıyla konuşabilen ve Türk kültürünü benimseyen yabancı öğrencilere eğitim vermek istediklerini belirtti. Amacın, yabancı öğrencilerin kendi ülkelerinde Türk kültürünü tanıtmak ve benimsemek için birer elçi olmalarını sağlamak olduğunu söyledi.

İdarecilerin ve akademisyenlerin yabancı uyruklu öğrencilerin Türk eğitim sistemi, gelenekleri ve milletin örf ve adetlerine entegre olmaları için çaba göstereceğini ifade eden Kızıltoprak, üniversitenin kültürel, sosyal, sportif ve sanatsal faaliyetleriyle yabancı öğrencilerin Türk kültürünü benimsemelerini sağlamayı hedeflediklerini belirtti. Ayrıca, şehir dinamikleriyle işbirliği yaparak yabancı öğrencileri şehre