Gözden kaçırmayın

Anadolu Üniversitesi Anadolu Üniversitesi "Özdemir Bayraktar Milli Teknoloji Burs Programı" ile Gençlere Destek Sunuyor

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Çalışma Genel Müdürlüğü ile Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) Türkiye Ofisi iş birliğinde yürütülen "Mevsimlik Tarımda Çocuk İşçiliğinin Önlenmesi" projesi kapsamında, Eskişehir'deki çocuk tarım işçileri, Anadolu Üniversitesi'ni ziyaret etti. Genç Hayat Vakfı, projenin uygulama ortağı olarak görev yapıyor.

Genç Hayat Vakfı Proje Koordinatörü Buse Özdelice ve Eğitim Saha Koordinatörü Velat Çoğaç liderliğindeki çocuklar, üniversitenin çeşitli fakültelerini ve diğer bölümlerini gezdi. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Hukuk Fakültesi, Üniversite Rektörlüğü, Kütüphane ve Çağdaş Sanatlar Müzesi gibi yerleri ziyaret eden çocuklar, öğle yemeğini üniversite yemekhanesinde yedi.

Proje Koordinatörü Buse Özdelice, projenin amacı ve hedefleri hakkında konuşarak, "2021 yılında başladığımız bu proje kapsamında kültür gezileri, üniversite ziyaretleri, spor aktiviteleri, hijyen ve sağlık eğitimleri gibi etkinlikler gerçekleştiriyoruz. Millî Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, valilikler, kaymakamlıklar ve il/ilçe müdürlükleri de bu etkinliklere destek vermektedir. Bugün çocuklarımızla birlikte Anadolu Üniversitesi'ni gezdik. Çocuklarımız üniversite yaşamını yerinde gözlemleme fırsatı buldular. Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal ve tüm Anadolu Üniversitesi ailesine teşekkür ediyoruz" dedi.