Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Bir Kahvehanede Kumar Tespit EttiAfyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Bir Kahvehanede Kumar Tespit Etti

Eskişehir Tepebaşı Sosyal Kuluçka Merkezi'nde düzenlenen 'Bangu'yla Döngüsel Ekonomi ve İleri Dönüşüm Atölyesi'nde katılımcılar döngüsel ekonomi prensipleri hakkında bilgilendirildi ve atık tekstil ürünlerini yeniden kullanılabilir ürünlere dönüştürme becerileri öğretildi.

Tepebaşı Belediyesi'nin kardeş şehri Treptow-Köpenick Belediyesi ile birlikte kurulan Tepebaşı Sosyal Kuluçka Merkezi, genç sosyal girişimcilerin vizyonunu genişletme amacıyla eğitim ve etkinlikler düzenlemeye devam ediyor. Bu kapsamda Tepebaşı Sosyal Kuluçka Merkezi'nin desteği ve sosyal girişimcilik eğitimleriyle Bangu Markası'nı kuran Bengisu Hekim Kantarcı'nın işbirliğiyle 'Bangu'yla Döngüsel Ekonomi ve İleri Dönüşüm Atölyesi' düzenlendi. İlk oturumda Tepebaşı Sosyal Kuluçka Merkezi'nin sağladığı destek ve eğitimler katılımcılara aktarıldı. Atölyenin devamında ise Kantarcı, merkezden aldığı eğitim ve desteklerle kendi markasını kurarak Bangu hakkında bilgi verdi. İlk oturumda döngüsel ekonomi ve ileri dönüşüm teknikleri hakkında güncel gelişmeler paylaşıldı.

Atölyenin ikinci oturumunda Kantarcı, katılımcılarla kullanılmayan tekstil ürünlerini ileri dönüşüm teknikleriyle yeni ürünlere dönüştürme yöntemlerini paylaştı. Ayrıca, sürdürülebilir tekstil ve yavaş moda konularında bilgi ve deneyimlerini aktardı. Katılımcılar ise yanlarında getirdikleri kullanmadıkları tekstil ürünleri ile öğrendikleri yöntemleri uygulayarak yeni ürünler üretmenin keyfini yaşadılar.