Gözden kaçırmayın

Anadolu Üniversitesi Anadolu Üniversitesi "Özdemir Bayraktar Milli Teknoloji Burs Programı" ile Gençlere Destek Sunuyor

Milyonlarca öğrenci ve ailenin beklediği 2023 - Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) yerleştirme sonuçları açıklandı. Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi (AFSÜ) lisans ve ön lisans bölümlerinde yüzde 100 doluluk gerçekleşti. Bu yıl rekor başvuru yapılan YKS'de AFSÜ'nün lisans bölümleri için ayrılan 866 ve ön lisans programları için belirlenen 1230 kontenjan tamamen doldu. Ancak okul birincisi ve 35 yaş üzeri kadınlara yönelik sağlık bölümleri için kontenjanlar ayrıldığından, bu yıl AFSÜ'ye toplamda 2186 öğrenci kaydolabilecek.

AFSÜ'nün dört fakültesindeki 9 lisans programına öğrenci kabul ediliyor. Diş Hekimliği Fakültesi için belirlenen 100, Sağlık Bilimleri Fakültesi için belirlenen 494, Eczacılık Fakültesi için belirlenen 72 ve Tıp Fakültesi için belirlenen 200 kontenjanın tamamı dolmuş durumda. Lisans bölümlerindeki yerleşme oranı yüzde 100 olarak gerçekleşti. AFSÜ'nün 3 meslek yüksekokulunda bulunan 22 program için belirlenen 1230 kontenjan da tamamen dolu.

AFSÜ Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş, yerleştirme sonuçlarıyla ilgili olarak, sınavı kazanan öğrencileri ve ailelerini kutladı. Okumuş, "Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi ailesine hoş geldiniz!" diyerek yeni öğrencileri selamladı. Tüm adayların ve ailelerinin zorlu bir süreci geçirdiğini belirten Okumuş, "Yıllarca emek verenler sonunda karşılığını almış oldu. AFSÜ'yü tercih eden ve artık camiamızın bir parçası olan tüm yeni öğrencilerimize tebrikler diyorum" şeklinde konuştu.