Gözden kaçırmayın

Anadolu Üniversitesi Anadolu Üniversitesi "Özdemir Bayraktar Milli Teknoloji Burs Programı" ile Gençlere Destek Sunuyor

Eskişehir'deki Anadolu Üniversitesi, başarılı öğrencilerin en çok tercih ettiği üniversitelerden biri olmaya devam ediyor. Anadolu Üniversitesi'nin örgün lisans ve ön lisans programlarının doluluk oranları, 2023 Yükseköğretim Kurumları Sınavı yerleştirme sonuçlarına göre yüzde 100'e ulaştı. Açıköğretim Sistemi programları da aynı şekilde yüzde 100 doluluk oranına erişti. Verilen ek kontenjanlarla birlikte, doluluk oranı yüzde 100'ü aştı.

Yükseköğretim Kurumları Sınavı yerleştirme sonuçlarına göre, Anadolu Üniversitesi'ne yerleşen öğrencilerin çoğunluğu ilk tercihlerinde üniversiteyi seçti. Sözel puan türünde ve örgün programlarda yerleşen öğrencilerin yüzde 66,1'i ilk üç tercihinde, yüzde 90,5'i ilk beş tercihinde ve yüzde 97,5'i ilk on tercihinde Anadolu Üniversitesini tercih etti. Türkiye 150'incisi olan bir öğrenci ise Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünü tercih etti.

Eşit ağırlık puan türünde ve örgün programlarda yerleşen öğrencilerin yüzde 30'u ilk üç tercihinde, yüzde 64,5'i ilk beş tercihinde ve yüzde 98'i ilk on tercihinde Anadolu Üniversitesini tercih etti. Türkiye bin 910'uncusu olan bir öğrenci ise Hukuk Fakültesini seçti. Sayısal puan türünde ve örgün programlarda Türkiye 6 bin 375'inci olan bir öğrenci ise Eğitim Fakültesi Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi Bölümü İlköğretim Matematik Öğretmenliği Programını tercih etti. Ayrıca, 164 okul birincisi de Anadolu Üniversitesinin kaliteli eğitim veren bölümlerine yerleşti.

Dil puan türünde ve örgün programlarda ise yerleşen öğrencilerin yüzde 73,5'i ilk üç tercihinde, yüzde 97,1'i ilk beş tercihinde Anadolu Üniversitesini tercih etti. Türkiye 643'üncüsü olan bir öğrenci ise Eğitim Fakültesi Yabancı Diller Eğitimi Bölümü Almanca Öğretmenliği Programını seçti.

Anadolu Üniversitesi'ne yerleşen öğrenciler için kayıt tarihleri de belli oldu. ÖSYM tarafından yapılan 2023 YKS ile Anadolu Üniversitesine bağlı örgün eğitim veren fakülte ve yüksekokullara yerleşen adaylar, 28 Ağustos - 1 Eylül 2023 tarihleri arasında kayıtlarını yapabilecekler. Kayıt işlemleri, Yunus Emre Kampüsü'ndeki ilgili fakülte ve yüksekokul bürolarında gerçekleştirilecek.

#AnadoluÜniversitesi #Yükseköğretim #YerleştirmeSonuçları #ÜniversiteHayatı