Gözden kaçırmayın

Anadolu Üniversitesi Anadolu Üniversitesi "Özdemir Bayraktar Milli Teknoloji Burs Programı" ile Gençlere Destek Sunuyor

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ), 2023-2024 akademik yılı öğrenci kayıtlarını başlattı. 2023 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonucunda AKÜ'yü kazanan öğrenciler, e-devlet üzerinden veya üniversiteye gelerek kayıt işlemlerini gerçekleştirebilecekler. Kayıt işlemleri, 28 Ağustos 2023 Pazartesi - 30 Ağustos 2023 Çarşamba tarihleri arasında e-devlet üzerinden veya Afyon Kocatepe Üniversitesi Gazlıgöl Yolu'ndaki Ahmet Necdet Sezer Kampüsünde bulunan kayıt masalarında 28 Ağustos Pazartesi - 01 Eylül 2023 Cuma tarihleri arasında gerçekleştirilebilecek. AKÜ'de lisans programları için 3.409, ön lisans programları için ise 3.570 kontenjan bulunuyor. Yerleştirme sonuçlarına göre lisans programlarına 3.392 ve ön lisans programlarına 3.681 öğrenci yerleştirildi. AKÜ, lisans programlarında yüzde 99,5, ön lisans programlarında ise yüzde 100 doluluk oranına sahip. Ayrıca AKÜ'de Spor Bilimleri Fakültesi, Güzel Sanatlar Fakültesi ve Devlet Konservatuvarı için özel yetenek sınavlarına 311 öğrenci kabul edilecek. Kayıt işlemleri için detaylı bilgiye https://yenikayit.aku.edu.tr/ adresinden ulaşılabilir.

Kayıt haftası kapsamında fakülteler ve yüksekokullar arasında farklı kayıt tarihleri belirlendi. Eğitim Fakültesi, Hukuk Fakültesi, İslami İlimler Fakültesi, Sandıklı Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu, Bolvadin Meslek Yüksekokulu, Sinanpaşa ve Başmakçı MYO'yu kazanan öğrencilerin kayıtları 28 Ağustos'ta yapılacak. Bayat MYO, Bolvadin Uygulamalı Bilimler Fakültesi, Fen Edebiyat Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Şuhut MYO, Emirdağ MYO ve Veteriner Fakültesi öğrencilerinin kayıt işlemleri ise 29 Ağustos'ta gerçekleştirilecek. Güzel Sanatlar Fakültesi, Afyon MYO, Dazkırı MYO, Sandıklı MYO ve Sultandağı MYO'ya yerleşen öğrenciler 31 Ağustos'ta, Mühendislik Fakültesi, Teknoloji Fakültesi, Turizm Fakültesi, Dinar Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu, Dinar MYO, Çay MYO, İscehisar MYO ve Uzaktan Eğitim Meslek Yüksekokulu'na yerleşen öğrenciler ise 01 Eylül'de kayıtlarını yaptırabilecekler.

AKÜ'ye yerleşen öğrenciler, kayıt işlemleriyle ilgili detaylı bilgiye yenikayit.aku.edu.tr adresinden ulaşabilirler. Bu adres üzerinden gerekli belgeler, elektronik kayıt, hazırlık, muafiyet, dil sınavları, öğrenim ücretleri, burs, beslenme, yurt olanakları, ders kaydı ve diğer konular hakkında bilgi almak mümkündür. AKÜ, gelecek dönemde özel yetenek sınavlarıyla Spor Bilimleri Fakültesi, Güzel Sanatlar Fakültesi ve Devlet Konservatuvarı'nda öğrenci kabul edecektir. #AKÜ #kayıt #üniversite #öğrencilikkayıt #afyon #eğitim