Gözden kaçırmayın

Kariyer Gelişimi İçin Önemli Fırsat: Yetenek KapısıKariyer Gelişimi İçin Önemli Fırsat: Yetenek Kapısı

Eskişehir Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı bölümüne giriş için başvuruda bulunan birçok öğrenci, performans sınavı öncesi prova yaparak heyecanlarını gidermeye çalıştı. Türkiye genelinden birçok ilden başvuru alan Devlet Konservatuvarı bölümü, bu yıl da yoğun talep ile karşı karşıya kaldı. 365 başvuru alan bölüm, 120 öğrenciyi yüz yüze görüşmeye çağırdı. Heyet karşısında performans sergilemeye hazırlanan öğrenciler, prova yaparak son hazırlıklarını tamamladı.

İstanbul'dan Eskişehir'e gelen Egemen Kalkan, kanun çalarak heyetin karşısında ter döktü. Heyecanlı olduğunu belirten Kalkan, kanuna olan aşkını ve sürekli çalışma azmini dile getirdi. Müziğin her enstrümanının zor olduğunu söyleyen Kalkan, elinden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağını ifade etti.

Mücahit Yaşar ise müziğin her duyguyu yaşayabildiğini ve başarılı bir müzisyen olmayı hedeflediğini belirtti. Böyle güzel hocaların karşısında eğitim almanın büyük bir şans olduğunu söyleyen Yaşar, müzikle duygularını paylaşabilmenin kendisi için önemli olduğunu ifade etti.

Depremin ardından çalışma fırsatı bulamayan Hazal Altutan da performans mülakatına katılmaya hak kazandı. Heyecanlı olduğunu söyleyen Altutan, depremin kendilerini zorladığını ancak bu fırsatı değerlendirme şansı yakaladığı için mutlu olduğunu belirtti.

Muhammet İhsan Kayhan ise çocuklara müziği sevdirmek istediği bir mesleği seçmek istediğini dile getirdi. Heyecanlı olmadığını ve kendini hazır hissettiğini söyleyen Kayhan, müzik alanında öğretmenlik yapma veya kurs açma gibi planları olduğunu belirtti.

Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Türk Müziği Bölümü Başkanı Doç. Dr. Esra Berkman ise başvuruların çok yoğun olduğunu ve farklı illerden katılım olduğunu belirtti. Başvuruların online olarak yapıldığını ve 365 başvurunun 120'sinin yüz yüze görüşmeye çağrıldığını belirten Berkman, bölümde Türk makam müziği çalgıları, halk müziği çalgıları ve şarkıcılığı gibi branşlarda öğrenci seçimi yaptıklarını söyledi.