Gözden kaçırmayın

Anadolu Üniversitesi Anadolu Üniversitesi "Özdemir Bayraktar Milli Teknoloji Burs Programı" ile Gençlere Destek Sunuyor

Eskişehir Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuarı Bölümü yetenek mülakatlarına katılan görme engelli 2 genç kadın, büyük ilgi gördü. Helen Güçlü ve Ceren Altun, ilk aşama olan duyuş mülakatını başarıyla geçtikten sonra yetenek mülakatına girmeye hak kazandı. Mülakatın düzenleneceği binanın önünde son provalarını yapan gençler, dikkatleri üzerlerine çekti. Hem hayat hikayeleri hem de yetenekleriyle ön plana çıkan Helen Güçlü ve Ceren Altun, heyecan içinde yeteneklerini sergiledi.

Helen Güçlü, annesi tarafından büyük zorluklarla okula kaydedildiğini ve sanata olan ilgisinin okudukları yerlerde sahne almasıyla başladığını belirtti. Şarkı söylemenin yanı sıra bağlama çalmaya da ilgisi olduğunu dile getiren Helen Güçlü, konservatuvarda bu yeteneklerini geliştirmeyi planladığını söyledi. Kendisinin görme engelli olduğunu ve zor bir süreçten geçtiğini anlatan Helen Güçlü, ailesinin desteğiyle ayak uydurduğunu ve okumak istediğini başarıyla gerçekleştirdiğini söyledi. Helen Güçlü, müzikle ilerlemeyi ve kültürüne bir iz bırakmayı hedeflediğini belirtti.

Ceren Altun ise hediye edilen bir org sayesinde müzikle tanıştığını ve kendisini geliştirdiğini ifade etti. Doğuştan görme engelli olduğunu ve müziğe 4 yaşında org ile başladığını belirten Ceren Altun, ilerleyen yıllarda koro ve solo çalışmalarına devam ettiğini söyledi. İstanbul'da Aşık Veysel Güzel Sanatlar Lisesi Müzik Bölümü'nde 4 yıl okuduğunu belirten Ceren Altun, gelecekte halk müziği ses icracılığı bölümünü okumayı hedeflediğini ifade etti. Kendi kültürünü korumak ve gençlere tanıtmak istediğini belirten Ceren Altun, bu amacına ulaşmayı umduğunu sözlerine ekledi.