Gözden kaçırmayın

Anadolu Üniversitesi Anadolu Üniversitesi "Özdemir Bayraktar Milli Teknoloji Burs Programı" ile Gençlere Destek Sunuyor

Kütahya'nın Gediz ilçesinde bulunan Ergenekon Mahallesi, yapılan yatırımlar ve imara açılan araziler ile Gediz'in yeni merkezi olarak gösterilmekte. Eskiden ilçe merkezine uzak olması ve alışveriş imkanının yetersiz olması nedeniyle pek tercih edilmeyen mahalle, şu anda her geçen gün daha da cazip hale gelmektedir. Mahallede yapılan 4. Etap TOKİ konutları ve birçok alanın imara açılması, burayı Gediz'de yaşayan vatandaşların gözde mahallesi haline getirmiştir.

Gediz'de bulunan bir kooperatif tarafından 2000'li yılların başında yapılan evlerin teslim edilmesiyle birlikte atıl durumda olan araziler, yatırımlar için sektöre açılmıştır. Gediz Belediyesi tarafından yapılan yol çalışmaları ve arazilerin imara açılmasıyla birlikte inşaat sektörü hızla gelişmeye başlamıştır.

2016 yılında TOKİ tarafından 4. Etap konutlarının teslim edilmesiyle birlikte Ergenekon Mahallesi hızlı bir şekilde gelişimini sürdürmüş, nüfus yoğunluğu artmıştır. Ardından Gediz Kaymakamlığı'nın bu mahalleye taşınmasıyla birlikte hareketlilik daha da artmıştır. Zincir marketlerin şube açması ve pazar günleri halk pazarının kurulmasıyla birlikte mahalle adeta cazibe merkezi haline gelmiştir. Mahalle sakinleri artık şehir merkezine gitmeden tüm ihtiyaçlarını buradan karşılayabilmektedir.

Ergenekon Mahallesi'nin nüfusu 3 binin üzerine çıkmış olup, mahalle sakinleri yeni yatırımların yapılmasını ve farklı işyerlerinin açılmasını beklemektedirler. Nüfus artışıyla birlikte kira fiyatlarında da bir artış yaşanmaktadır.

Mahalle muhtarı Yakup Şahin, mahallenin her geçen sene büyümesinden çok memnun olduklarını belirtmiştir. Belediyenin yatırımlarının büyük katkı sağladığını ifade ederek, TOKİ 4. Etap konutlarının yapılması, yol yatırımları, imara açılan arazilerin önemli faktörler olduğunu dile getirmiştir. Ayrıca belediyenin desteğiyle mahalledeki stada büyük bir yatırım yapılmıştır. Şahin, yapılan yatırımlar için emeği geçen herkese teşekkür etmiştir.