Gözden kaçırmayın

Anadolu Üniversitesi Anadolu Üniversitesi "Özdemir Bayraktar Milli Teknoloji Burs Programı" ile Gençlere Destek Sunuyor

Isparta Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, Eğirdir Dağ Komando Okul Komutanlığı ve Isparta Terörle Mücadele ve Tatbikat Merkezi Komutanlığı'nda görevli askeri personele yangın, arama ve kurtarma eğitimleri verdi. Bu eğitimler, kamu personeli ve vatandaşları olası afet durumlarına karşı hazırlıklı kılmayı amaçlamaktadır. Eğitimler sonucunda toplam 28 askeri personele sertifikalar verilmiştir.

Isparta Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, yıl boyunca çeşitli kurumlar ve okullarda yangın, arama ve kurtarma eğitimleri vermektedir. İtfaiye Müdürlüğü tarafından son olarak Eğirdir Dağ Komando Okul Komutanlığı'ndan 21, Isparta Terörle Mücadele ve Tatbikat Merkezi Komutanlığı'ndan da 7 askeri personele yangın, arama ve kurtarma eğitimleri sağlanmıştır. Zorlu geçen eğitimlerin ardından 28 askeri personele sertifikaları teslim edilmiştir.

Sertifika programında konuşan Isparta Belediyesi İtfaiye Müdürü Mustafa Balcı, askeri personele 40 saatlik yangın, arama ve kurtarma eğitimi verdiklerini ve eğitimlerin tamamlandığını belirtmiştir. Mustafa Balcı, itfaiye müdürlüğünün Ocak-Ağustos ayları arasında gerçekleştirdiği faaliyetler hakkında bilgi vererek, yangına müdahale etme, su baskınına karşı önlemler alma, hayvan kurtarma ve trafik kazalarına müdahale gibi birçok konuda eğitimlere önem verdiklerini ifade etmiştir. Bu süreçte toplam 470 olaya müdahale ettiklerini ve 28 yangın eğitimi verdiklerini belirtmiştir.

Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, yangın, arama ve kurtarma eğitimlerinin önemine değinerek, bu eğitimlerin hayırlara vesile olmasını temenni etmiştir. Başdeğirmen, itfaiyenin sadece yangına müdahale etmekle kalmayıp birçok olaya da koşan bir birim olduğunu ve askeri personele verilen eğitimlerle vatandaşların hayatlarını kurtarmak ve yaşam kalitelerini yükseltmek için yapılan çalışmalara değer verildiğini ifade etmiştir.

İtfaiye Müdürlüğü tarafından verilen yangın, arama ve kurtarma eğitimlerini tamamlayan askeri personelin sertifikaları, Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen ve Eğirdir Dağ Komando Okul Komutanlığı Kurmay Başkanı Piyade Albay Mesut Civelek tarafından takdim edildi.