Gözden kaçırmayın

Anadolu Üniversitesi Anadolu Üniversitesi "Özdemir Bayraktar Milli Teknoloji Burs Programı" ile Gençlere Destek Sunuyor

Eskişehir'de kırtasiye alışverişi yapan esnaf, öğrencilerin ihtiyaç listelerinin yaklaşık 2 bin lirayı bulacağını belirtiyor. Öğrencileri yalnızca ihtiyaçlarını alması konusunda uyarıyorlar. Hazırlıklarını tamamlayan kırtasiyeciler, yeni eğitim sezonunun başlamasını bekliyor. Okullardaki ihtiyaç listelerindeki ürün fiyatlarının artmasıyla birlikte alışveriş tutarlarının da yükseldiği ifade ediliyor. Anaokulu öğrencilerinin alışveriş tutarı 2 bin TL'ye kadar çıkarken, ilkokul öğrencilerinde ise ortalama bin 100 TL civarında olacağı tahmin ediliyor.

Esnaf Yusuf Kaplan, alışveriş yapacak öğrencilerin henüz hareketlenme olmadığını belirtiyor. Kırtasiyecilik sektöründe rekabetin arttığını ve gelirlerin düşmeye başladığını ifade ediyor. Ürün fiyatlarındaki sürekli zamların sektörü etkilediğini söyleyen Kaplan, özellikle zincir marketlerin kırtasiyecilerin işine sekte vurduğunu vurguluyor.

Kaplan, son yıllarda kırtasiye alışverişi yapan çocukların sosyal medyanın etkisi altında kaldığını ve ihtiyaç dışı ürünlere talep olduğunu dile getiriyor. İhtiyaç listelerinin 2 bin TL'ye kadar çıktığını belirten Kaplan, öğrencilere ihtiyaçları olan ürünlere yönelmeleri ve almak istedikleri ürünlerin gerçekten ihtiyaçları olup olmadığını sorgulamaları konusunda tavsiyelerde bulunuyor.

#Eskişehir #kırtasiye #alışveriş #öğrenciler