Gözden kaçırmayın

Anadolu Üniversitesi Anadolu Üniversitesi "Özdemir Bayraktar Milli Teknoloji Burs Programı" ile Gençlere Destek Sunuyor

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi, 2023 Yılı Özel Yetenek Sınavları'nı tamamladı. 587 adayın katıldığı sınavlar, Evliya Çelebi Yerleşkesi'ndeki Güzel Sanatlar Fakültesi sınıflarında gerçekleştirildi. Bu sınavlardan 140 öğrenci fakülteye kabul edilecek.

Sınavlar arasında bir ara verildiğinde, Rektör Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak da sınıfları ziyaret ederek adaylara konuşma yaptı. Kızıltoprak, "Sanatçının, yetenekli kişinin, yeteneğini bilip ısrarcı olması çok önemli. Sizler de ısrar ederek çalışarak çok büyük sanatçı olabilirsiniz. Benim sizlerden ümidim dünya çapında sanatçı olmanız. Bunun ilk adımını burada attınız. Hepinize başarılar diliyorum" dedi.

Daha sonra Rektör Kızıltoprak, öğrenci adaylarının aileleriyle de görüştü. "Yetenek Allah vergisidir, doğuştan gelir. Sizin evlatlarınız seçkin ve yetenekli insanlar. Sizin çocuklarınız emsallerinden farklılar. Doğuştan gelen özellikleri onları farklı kılıyor. Evlatlarınızla ne kadar gurur duysanız azdır. Burada 140 kontenjanımız var ama bunun beş katından fazla müracaat var. Bu demek değil ki geride kalan öğrenciler zayıf, başarısız, hayır öyle değil. Gelecek sene veya başka bir sınavda başarılı olacaklardır. Çocuklarımıza şans verelim. Yeteneklerini geliştirmesine katkı sağlayalım. Onların umudunu kırmayalım, sevgimizi eksik etmeyelim. Sizin ve çocuklarınızın yanındayız. Tüm adaylarımıza başarılar diliyorum, bahtları açık olsun. Sizleri de tebrik ediyorum, saygılar sunuyorum" sözlerini aktardı.

Güzel Sanatlar Fakültesi'nin Özel Yetenek Sınavları'nın sonuçları, sınav jürisi tarafından değerlendirildikten sonra fakültenin internet sitesinde duyurulacak. Adaylar kayıt süreciyle ilgili detaylı bilgilere fakültenin internet sitesi ve sosyal medya sayfalarından ulaşabilecekler.