Gözden kaçırmayın

Anadolu Üniversitesi Anadolu Üniversitesi "Özdemir Bayraktar Milli Teknoloji Burs Programı" ile Gençlere Destek Sunuyor

Emet ilçesi İmam Hatip Camii İmam Hatibi Kadir Turan, görev yaptığı camilerde yenileme ve restorasyon çalışmalarıyla dikkat çekiyor. Daha önce Emet merkez Kaynarca camiinde görev alan Turan, cemaat ve hayırseverlerin desteğiyle camide pek çok yenileme çalışması gerçekleştirmişti. Bu çalışmalar arasında camide ısı yalıtımı, cam ve çerçevelerin değiştirilmesi, kadın mescidinde tadilat, ayakkabılıkların düzenlenmesi ve cami halılarının yenilenmesi gibi işler bulunuyordu.

Şu anda İmam Hatip Camii'nde görev yapan Kadir Turan, hayırseverlerin ve cemaatin desteğiyle camide bakım ve onarım çalışmalarına başlamış durumda. Dış cepheyle birlikte iç cephenin doğalgaz sistemi dahil birçok kısmında çalışmalar yürütülüyor. Bu nedenle cami iki ay süreyle ibadete kapalı olacak.

İmam Hatip Kadir Turan, yapılan çalışmalar hakkında açıklama yaparak, "Emet ilçe müftümüz İsmail Çınar'ın himayesinde hayırsever vatandaşlarımızın desteğiyle camimizi bakıma aldık. Camimizin tuvaletlerinin tadilatını tamamladık, minaresini boyadık, cami etrafına beton döktük ve giriş merdivenini güçlendirdik. Ayrıca cami kubbelerinde meydana gelen akıntıları da tamir ettik. Cami tabanını düzenlemek için kontrplakları kaldırıp beton attık. Şu anda cami kubbesinde hattat ve boya işlemleri için çalışmalara başladık. Ayrıca camiye kitaplık ve ayakkabılık monte edilecek. Dış cephe pencere altlarına traverten taşı döşenecek ve sıva elden geçirilecek" şeklinde konuştu.

Turan, "Camimizde bu düzenlemelerin yanı sıra başka çalışmalar da yapılacak. Şu an için camimiz tadilat nedeniyle geçici olarak ibadete kapalıdır. Eğer bu çalışmalara maddi yardımda bulunmak isteyen hayırsever vatandaşlarımız varsa, bizlere ve Emet İlçe Müftülüğü'ne başvurabilirler. Şimdiden hayırsever kardeşlerimizden Allah razı olsun" dedi.