Gözden kaçırmayın

Anadolu Üniversitesi Anadolu Üniversitesi "Özdemir Bayraktar Milli Teknoloji Burs Programı" ile Gençlere Destek Sunuyor

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AFSÜ), Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) 2023 tercih döneminde büyük bir başarı elde etti. Tercih edilme oranı Türkiye ortalamasının üzerinde olan AFSÜ, ön lisans ve lisans düzeyinde toplam 7976 öğrenciyle 6. yılına giriyor. Tıp Fakültesi, Eczacılık Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi ve Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü kontenjanları tamamen dolan AFSÜ, diğer bölüm ve programları için de %100 doluluk oranına ulaşmayı hedefliyor.

AFSÜ'ye bu yıl 2186 öğrenci yerleşti. Bunların 896'sı lisans, 1290'ı ön lisans programlarına kayıt yaptırdı. Kayıtların 2075'i ise e-devlet üzerinden elektronik ortamda gerçekleştirildi. Geri kalan 86 öğrenci ise AFSÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına giderek kayıtlarını tamamladı. Bu şekilde, 2023-YKS kayıt döneminde AFSÜ'ye yerleşen adayların %95'i kayıt işlemlerini tamamlayarak üniversiteye katıldı.

AFSÜ Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş, tercih edilme oranının yüksek olmasından memnuniyet duyduklarını belirtti. Okumuş, AFSÜ'yü tercih eden yeni öğrenci ve ailelerine teşekkür ederek, "Kontenjanlarımızın tamamına yakın dolu olması ve daha yüksek sınav skoruna sahip öğrencilerin tercih etmesi bizi mutlu ediyor." dedi. Okumuş, üniversitenin altyapı çalışmalarından tanıtım faaliyetlerine kadar her aşamada emek sarf eden tüm birimlere ve personellere teşekkür etti.

YKS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri elektronik ortamda 28-30 Ağustos 2023 tarihleri arasında tamamlandı. Yüz yüze kayıtlar ise 28 Ağustos-1 Eylül 2023 tarihleri arasında yapıldı. Boş kalan veya kaydolmama sebebiyle dolmayan kontenjanlar için Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından merkezi olarak ek yerleştirme yapılacak. Merkezi yerleştirmede bir yükseköğretim programına yerleşen adaylar, ek yerleştirme için başvuramayacak.

#AFSÜ #YKS #tercihdönemi #üniversite #kayıt #başarı