Gözden kaçırmayın

Anadolu Üniversitesi Anadolu Üniversitesi "Özdemir Bayraktar Milli Teknoloji Burs Programı" ile Gençlere Destek Sunuyor

Eskişehir İnönü ilçesi, tarihi, kültürel ve doğal güzellikleriyle birlikte ziyaretçi akınına uğramaya devam ediyor. ETİ Sosyal Bilimler Lisesi'nin lise 1. sınıf öğrencileri, bu ilgi çeken ilçede bulunan İnönü Savaşları Karargâh Müzesi'ni ziyaret etti.
ETİ Sosyal Bilimler Lisesi, öğrencilere tarih ve kültür bilincini aşılamak, müzelerin öneminin ve değerinin farkına varmak amacıyla düzenlediği Kuruluştan Kurtuluşa Gezisi kapsamında İnönü Savaşları Karargâh Müzesi'ni ziyaret etti. Bu gezide, lise 1. sınıf öğrencileri, İnönü Belediye Başkanı Kadir Bozkurt tarafından karşılandı ve müzeyi gezdikleri gibi İnönü ilçesinin tarihi ve kültürel yapısı hakkında bilgi aldılar. Ayrıca, Türk Hava Kurumu İnönü Kampı hakkında da bilgilendirildiler. Öğrenciler, tarih dersinde öğrendikleri bilgileri sergilenen eserler aracılığıyla doğrudan inceleme fırsatı buldu ve gözlem yapma imkanı yakaladı. Katılan öğrenciler, İnönü Savaşlarının gerçekleştiği ilçenin tarihi dokusuna hayran kaldıklarını ifade ettiler.
Müze ziyaretinin ardından öğrenciler, misafirperverliği için İnönü Belediye Başkanı Kadir Bozkurt'a teşekkür etti ve hatıra fotoğrafı çektirdi.