Gözden kaçırmayın

Anadolu Üniversitesi Anadolu Üniversitesi "Özdemir Bayraktar Milli Teknoloji Burs Programı" ile Gençlere Destek Sunuyor

Türk Elektron Mikroskopi Derneği'nin düzenlediği 26. Ulusal Elektron Mikroskopi Kongresi (EMK26), Eskişehir Teknik Üniversitesi'nde 20-23 Eylül 2023 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Bu yıl Cumhuriyet'in kuruluşunun 100. yılına denk gelen kongre, mikroskopi tekniklerinin önemini ve kullanım alanlarını vurgulamaktadır.

EMK, mikroskopçuları bir araya getirerek çalışma ve deneyim paylaşımını sağlamak, sektörde meydana gelen gelişmeleri aktarmak ve ulusal ve uluslararası iş birliklerini oluşturmayı hedeflemektedir. Kongre kapsamında, Eskişehir'in zengin mikroskop envanterinden faydalanılacak ve Türk Elektron Mikroskopi Derneği bursuyla seçilen 100 öğrenci, mikroskopların başında eğitim alma şansına sahip olacaktır. Ayrıca kongre sırasında Prof. Dr. Türkan Erbengi Araştırma Ödülü, Prof. Dr. Necdet Demir Poster Ödülü ve Prof. Dr. Sevinç Karol Mikrograf Ödülü de sahiplerini bulacaktır.

Kongreye yaklaşık 500 katılımcı kaydolmuş olup, bu sayının 150'si sözlü sunum yapacak, 90'ı poster sunumu gerçekleştirecek ve 60'ı davetli konuşmacı olarak yer alacaktır. Kongrede 300'e yakın özet sunumu da yer alacaktır.

#EMK26 #elektronmikroskopi #kongre #EskişehirTeknikÜniversitesi