Gözden kaçırmayın

Anadolu Üniversitesi Anadolu Üniversitesi "Özdemir Bayraktar Milli Teknoloji Burs Programı" ile Gençlere Destek Sunuyor

Odunpazarı Halk Eğitimi Merkezi, Türkiye Ulusal Ajansı'na sunulan ve 2022 yılında hibe almaya hak kazanan 'Yetişkin Eğitiminde Dijital Dönüşüm' adlı kısa dönemli personel hareketliliği projesinin ilk faaliyeti olan 'Uzman Daveti' etkinliğini gerçekleştirdi.

Etkinlik, Odunpazarı Halk Eğitimi Merkezi Şehit Ömer Halis Demir Çok Amaçlı Salonu'nda düzenlendi. İspanya Zaragoza Üniversitesi Bilgisayar Bilimi ve Sistem Mühendisliği Bölümü'nden Prof. Dr. Fernando Tricas Garcia, siber güvenlik temalı 'Güvenli İnternet Kullanımı' eğitimi için uzman olarak davet edildi. Beş gün boyunca süren eğitimde, yetişkin eğitimi alanında hizmet veren öğretmenlerin dijital becerilerini geliştirmek ve siber güvenlik konusunda farkındalıklarını artırmak amaçlandı. Şifre ile kimlik doğrulama, saldırı türleri, kriptografi gibi konular işlendi.

Bu etkinlik, 2021-2027 döneminde başlayan Erasmus+ programı kapsamında gerçekleştirilen ilk Uzman Daveti etkinliklerinden biri olma özelliğini taşıyor. Etkinliğin başarıyla sonuçlandığı belirtilirken, etkinlik sonunda kurum müdürü Sinan Gülşen tarafından Prof. Dr. Fernando Tricas Garcia'ya kursiyerler tarafından yapılan el emeği hediyeler sunuldu. Etkinlik, sertifika töreniyle sona erdi.

Etkinlik sırasında projenin sorumlu Uzman Yardımcısı Merve Önem de Türkiye Ulusal Ajansı'ndan katılımcılar arasındaydı.

Proje, Kanarya Adalarında yapılacak hibrit eğitim işbaşı izlem faaliyetiyle devam edecek.