Gözden kaçırmayın

Anadolu Üniversitesi Anadolu Üniversitesi "Özdemir Bayraktar Milli Teknoloji Burs Programı" ile Gençlere Destek Sunuyor

Isparta Belediyesi ve Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi(ISUBÜ) işbirliği yaparak Isparta'daki girişimciler için proje kültürünü yaygınlaştırmayı hedefliyor. Bu işbirliği kapsamında üniversite-sanayi işbirliğine dayalı proje faaliyetleri gerçekleştirilecek ve girişimcilik konusunda destek sağlanacak. İmzalanan protokol ile İsparta Belediyesi tarafından oluşturulan Siber Isparta Gençlik Merkezi'nde ISUBÜ öğrenci ve akademisyenleri talep eden girişimcilere mentorluk hizmeti verecek.

Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen ve ISUBÜ Rektörü Prof. Dr. Yılmaz Çatal arasında Siber Isparta Gençlik Merkezinde protokol imza töreni düzenlendi. İki kurumun ortaklığında gerçekleşen protokol ile girişimcilik konusunda destek verilecek ve üniversite-sanayi işbirliği güçlendirilecek.

Isparta Belediyesi, ISBÜ işbirliğiyle "Girişimcilik Ekosisteminin Geliştirilmesi Mali Destek Programı" kapsamında Siber Isparta Gençlik Merkezi'ni kurdu. Bu merkezde ISUBÜ öğrenci ve akademisyenleri tarafından talep eden girişimcilere mentorluk hizmeti verilecek. Ayrıca öğrencilere "İşletmede Mesleki Eğitim" ve "Staj Eğitimi" imkanları sağlanacak. Merkezin alt yapısı, ulusal ve uluslararası kurumlarca proje desteği alan ISUBÜ öğrenci ve akademisyenlerinin projelerini gerçekleştirmek için kullanılabilecek. Bilişim konularında eğitimler de Isparta Belediyesi ve ISUBÜ işbirliği ile devam ettirilecektir.

Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, ISUBÜ ile işbirliği yapmanın önemine dikkat çekerek gençlerin geleceği açısından büyük bir adım attıklarını belirtti. Başdeğirmen, belediyeciliğinin sadece altyapı projeleriyle sınırlı olmadığını vurgulayarak gençlere yönelik çalışmalara önem verdiklerini ifade etti. Siber Isparta Gençlik Merkezi'nin teknolojik çalışmalar için uygun bir ortam sağladığını belirten Başkan Başdeğirmen, ISUBÜ'nün merkeze destek vermesinin değerli olduğunu dile getirdi. Başkan Başdeğirmen ayrıca gençlerin yurt dışından bilgi almadan da başarılı bir şekilde yazılım ve robotik kodlama gibi konuları öğrenebileceklerini sözlerine ekledi.

Başkan Başdeğirmen, Siber Isparta Gençlik Merkezi'nin Isparta Belediyesi ve ISUBÜ işbirliği ile oluşturulduğunu belirterek bu işbirliklerinin gençler için önemli olduğunu vurguladı. Belediye olarak sadece altyapı projeleri yapmanın yeterli olmadığını belirten Başdeğirmen, gençlere de destek vermenin önemine işaret etti. Başkan Başdeğirmen, ISUBÜ'nün sadece kampüs içinde kalmaması ve belediye ile işbirliği yaparak gençleri geleceğe daha iyi hazırlama çabasını takdir etti. Başkan başdeğirmen, bunların maddi değil gönül işleri olduğunu ve eğitim veren hocaların bu işe gönülden dahil olmasının önemli olduğunu belirtti. Başkan Başdeğirmen ayrıca bu işbirliğinin ülkemizi ileriye taşıyacak çalışmalar olduğunu ve gençlerin farklı şehirlerde ve ülkelerde hizmetlerine devam edeceklerini sözlerine ekledi.