Gözden kaçırmayın

Anadolu Üniversitesi Anadolu Üniversitesi "Özdemir Bayraktar Milli Teknoloji Burs Programı" ile Gençlere Destek Sunuyor

BiP, Türkiye'nin iletişim ve yaşam platformu olarak kullanıcılarına fayda sağlamayı sürdürüyor. Bu amaçla, farklı sektörlerdeki iş birliklerini genişleterek hizmet yelpazesini artırıyor. Son olarak, BiP, Anadolu Üniversitesi ile bir iş birliğine imza attı. Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesinin kapalı ve açık iletişim kanalları BiP'e taşınarak, yaklaşık 1 milyon öğrenciye üniversiteyle ilgili bilgilere kolay erişim imkanı sağlanacak. Ayrıca, akademisyen ve idari personel için tek bir kanal üzerinden haberleşme kolaylığı sağlanacak. Bu iş birliğiyle BiP, öğrencilere, akademisyenlere ve idari personele BiP Keşfet üzerinden çözümler sunarak üniversitenin dijitalleşme sürecine de katkıda bulunacak.

Proje kapsamında, Açıköğretim Fakültesi öğrencileri için BiP üzerinde bir servis açılacak. Bu serviste, fakülteyle ilgili başvuru, bölümler gibi genel bilgilere öğrenci olmayanlar da ulaşabilecek. Fakülte öğrencileri ise üniversite ve bölümleriyle ilgili duyuruları, sınav bilgilerini, ders ve okul bilgilerini, öğrenci işleri işlemleri ve yemekhane bilgilerini gibi gelişmeleri BiP'teki kanal üzerinden anlık olarak öğrenebilecekler. Anadolu Üniversitesi'ndeki iş birlikleriyle ilgili konuşan BiP Genel Müdürü Gökhan Yüksektepe, bu anlaşmanın, yerli çözümlerle eğitimi desteklemenin önemine dikkat çektiklerini belirtti.

Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal da gerçekleştirilen iş birliğinden memnuniyet duyduğunu ifade etti. BiP sayesinde öğrencilerin, hocaların ve personelin hızlı ve kolay bir şekilde bilgi alıp haberleşebileceğini vurgulayan Erdal, bu anlaşmanın dijital altyapılarını güçlendireceğini söyledi. Uzaktan ve açık öğretim alanında dünyada sayılı mega üniversitelerden biri olan Anadolu Üniversitesi'nin yıllardır dijitalleşmeye önem verdiğini ve bu alanda çalışmalar yürüttüğünü belirten Erdal, bu anlaşmanın Anadolu Üniversitesi ailesine daha geniş ve kaliteli bir dijital altyapı sunma fırsatı sağladığını ifade etti.

#BiP #AnadoluÜniversitesi #işbirliği #dijitalleşme #iletişim