Gözden kaçırmayın

Anadolu Üniversitesi Anadolu Üniversitesi "Özdemir Bayraktar Milli Teknoloji Burs Programı" ile Gençlere Destek Sunuyor

Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi (AFSÜ) Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş, "Kuşak Yol ve Orta Koridor Yeni Pazarlar Kongre ve Fuarı"nda yerli ve yabancı firmaları temsil eden temsilcilerle temaslar gerçekleştirdi. Çin-Türkiye İş Geliştirme ve Destekleme Derneği tarafından düzenlenen uluslararası etkinlik, İstanbul Expo Center'da gerçekleşti. AFSÜ'nün Teknoloji Transfer Ofisi (AFSÜ-TTO) ve AFLORA standı, katılımcıların büyük ilgisini çekti.


Bu organizasyonda Azerbaycan, Çin Halk Cumhuriyeti, Gürcistan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan ve Türkmenistan gibi ülkelerin kamu yöneticileri ve firmaları da yer aldı. "Kuşak ve Yol" girişimi, tarihi İpek Yolu'nun yeniden canlandırılmasını ve 60'tan fazla ülkenin iş birliğiyle hayata geçirilmesini hedefliyor. Etkinlikte, Türkiye'nin çevre ülkelerle ticaret hacminin geliştirilmesi üzerine oturumlar düzenlendi.


Prof. Dr. Nurullah Okumuş, AFSÜ-TTO ve AFLORA standında askeri sağlık ekipmanları gibi çeşitli konularda fuar katılımcılarıyla birebir görüşmeler gerçekleştirdi. Bu fuarlar sayesinde AFSÜ'nün ilaç geliştirme ve tıbbi bitkisel ürünler gibi uluslararası alanda yeni girişimlerde bulunmak için personel ve bilgi altyapısını sergileme fırsatı elde ettiğini belirtti. Prof. Dr. Okumuş, "Ektiğimiz tohumların meyvelerini, zaman içinde ulusal ve uluslararası kurumlar ve firmalarla iş birliği yaparak alacağımıza inanıyorum." dedi.


AFSÜ-TTO Koordinatörü Öğr. Gör. Emre Semiz ise farklı ülkelerden yetkililer ve birçok firma ile ikili iş birliği görüşmeleri yaptıklarını söyledi. Bu etkinliğin AFSÜ'nün Spin-off firması AFLORA için ürün portföyünün tanıtımı için de son derece verimli olduğunu belirtti.


AFSÜ-TTO ve AFLORA standında AFSÜ TTO Koordinatör Yardımcısı Öğr. Gör. Sevim Aydoğan, Gıda Mühendisi Azel Kübra Bayar ve Öğr. Gör. Sevim Emecen görev aldı.


#AFSÜ #KuşakYolveOrtaKoridor #Fuar #Türkiye #uluslararasıişbirliği