Gözden kaçırmayın

Anadolu Üniversitesi Anadolu Üniversitesi "Özdemir Bayraktar Milli Teknoloji Burs Programı" ile Gençlere Destek Sunuyor

İstanbul Topkapı Üniversitesi Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Cevat Demir'in kişisel sergisi, Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) tarafından düzenlenen bir etkinlikle açıldı. Sergi, AKÜ'nün M. Rıza Çerçel Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirildi ve Afyonkarahisar Belediye Başkan Yardımcısı Murat Öner, GSF Dekan Vekili Prof. Dr. Selçuk Akçay, Dekan Yardımcıları Dr. Öğretim Üyesi Sena Coşkun, Dr. Öğretim Üyesi Fevzi Nuri Kara ve Resim Bölüm Başkanı Doç. Erdal Ünsal gibi önemli isimlerin yanı sıra öğretim elemanları, öğrenciler ve sanatseverlerin katılımıyla gerçekleşti.

Sergi, Cevat Demir'in 40 yapıtını içeriyor ve 6 Ekim tarihine kadar sanatseverlerle buluşmaya devam edecek. Cevat Demir, 1946 yılında Elazığ'da doğmuş ve ilk ve orta öğrenimini burada tamamlamıştır. Lisans eğitimini İstanbul Devlet Tatbiki Güzel Sanatlar Yüksekokulu'nda tamamlayan Demir, 1972'de mezun olmuş ve aynı yıl asistan olarak göreve başlamıştır. Daha sonra öğretim üyesi olarak Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nde görev yapmıştır. Demir, yurt içinde ve yurt dışında çeşitli sergilere katılmış, duvar resmi çalışmaları yapmış ve çeşitli ödüller kazanmıştır. Halen Topkapı Üniversitesi'nde öğretim üyesi olarak görevine devam etmektedir.

#İstanbulTopkapıÜniversitesi #CevatDemir #Sanatsergisi #AfyonKocatepeÜniversitesi #GüzelSanatlarFakültesi #GüzelSanatlar #Tasarım #Mimarlık #Afyonkarahisar #Sanatseverler