Gözden kaçırmayın

Anadolu Üniversitesi Anadolu Üniversitesi "Özdemir Bayraktar Milli Teknoloji Burs Programı" ile Gençlere Destek Sunuyor

Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri, 11-17 Eylül tarihleri arasında 7 kırsal alan ve 3 orman yangınına müdahale etti. Bu yangınlarda yaklaşık 22.29 hektar alan zarar gördü.

Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü, orman yangınlarına ek olarak anız, kırsal alan ve ev yangınlarına da müdahale ederek, yangın söndürme çalışmalarına destek veriyor.

Bilgilere göre, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü, 11-17 Eylül tarihleri arasında Simav Orman İşletme Müdürlüğü Kınık ve Söğüt İşletme Şefliği, Tavşanlı Orman İşletme Müdürlüğü Balıköy İşletme Şefliği, Kütahya Orman İşletme Müdürlüğü Karakuz, Sabuncupınar ve Porsuk İşletme Şefliği, Altıntaş Orman İşletme Müdürlüğü Altıntaş ve Aslanapa Orman İşletme Şefliği, Emet Orman İşletme Müdürlüğü Alıçlıyayla ve Çavdarhisar İşletme Şefliği sınırlarında çıkan 7 kırsal alan ve 3 orman yangınına müdahale etti.

Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri, elektrik hatları, sigara, anız yakımı, ihmal ve dikkatsizlik sonucu çıkan yangınlara anında müdahale ederek, yangınları kısa sürede söndürdü. Bu yangınlarda yaklaşık 22.29 hektar alan zarar gördü.

Kütahya Orman Bölge Müdürü Erdal Dingil, orman yangınlarına karşı tedbirlerin elden bırakılmaması gerektiğini vurguladı. Dingil, vatandaşlardan havaların kurak olduğu bu günlerde daha dikkatli olmalarını ve ateş yakmamalarını, bir duman gördüklerinde hemen Alo 112'yi aramalarını istedi.