Gözden kaçırmayın

Anadolu Üniversitesi Anadolu Üniversitesi "Özdemir Bayraktar Milli Teknoloji Burs Programı" ile Gençlere Destek Sunuyor

Türkiye Engelsiz Bilişim Platformu tarafından Anadolu Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen 'Bilişim Teknolojilerinde Evrensel Tasarım Uluslararası Engelsiz Bilişim Kongresi 2023 (BİLTEVT'2023)' başladı. Açılış törenine Eskişehir Vergi Mahkemesi Başkanı Volkan Erdoğdu, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal, Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kurt, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Oktay Üçer ve diğer birçok katılımcı da yer aldı.



BİLTEVT'2023 Kongresi'nin açılışından önce Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi öğrencileri tarafından bir müzik dinletisi yapıldı. Birinci günün oturumları ise 'RTÜK ve Engelsiz Medya Erişimi Çalışmaları' ve 'Özel Gereksinimli Bireylerin Dijital Çağda Yeniden Keşfi: Otizm, Göz İzleme ve İnovatif Öğretim Teknikleri' başlıklarıyla gerçekleştirildi.



Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal, kongrede yaptığı konuşmada, üniversitenin Türkiye'deki engelli bireylere nitelikli eğitim veren ilk ve tek yükseköğretim kurumu olduğuna vurgu yaptı. Üniversitenin bünyesindeki özel eğitim birimleri ve merkezlerinin engelli bireylerin eğitim süreçlerine önemli katkılar sağladığını belirten Erdal, ayrıca açık öğretim sisteminin de milyonlarca insana eşit fırsatlar sunduğunu ifade etti.



Rektör Erdal, BİLTEVT'2023 Kongresi'nin engelli bireylerin hayatına dokunan ve engelleri kaldıran bir etkinlik olmasını umduğunu söyledi. Bilişim teknolojilerinin engelli bireylerin iletişim ve bilgi ihtiyaçlarına önemli katkılar sağladığını belirten Erdal, kongrenin bu alandaki çalışmaları daha da ileriye taşıyacağını dile getirdi.



Kongrede birçok oturum ve atölye gerçekleştirilecek. Akademik bildirilerin sunulacağı kongrede, Erişilebilir Ders Materyali Hazırlama, Betimleme ve Web Erişilebilirlik gibi atölyeler de düzenlenecek. Kongrede ayrıca yeni teknolojiler ve hizmetler tanıtılacak, öğrenci projeleri sergisi de yer alacak. Bunun yanı sıra, Engelsiz Bilişim 2023 Ödülleri de sahiplerini buldu.