Gözden kaçırmayın

Anadolu Üniversitesi Anadolu Üniversitesi "Özdemir Bayraktar Milli Teknoloji Burs Programı" ile Gençlere Destek Sunuyor

Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Uğur Kolsuz'un konuşmasıyla başlayan "Regions2030 Projesi ve TR 33 Bölgesi'nde Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri Bölgesel Toplantısı"nda, Rektörümüz Prof. Dr. Nurullah Okumuş "Termal Sağlık Turizmi" konusunda bir sunum gerçekleştirdi. Avrupa Komisyonu Ortak Araştırma Merkezi (JRC) tarafından yürütülen Regions2030 projesinin bölge toplantısı, Avrupa Parlamentosunun ve Bölgesel ve Kentsel Politikalar Genel Müdürlüğü'nün iş birliğiyle Zafer Kalkınma Ajansı tarafından NG Otel Afyon'da düzenlendi. JRC uzmanı Cecilia Bertozzi tarafından gerçekleştirilen proje tanıtımının ardından, proje uzmanı Melis Türker "TR33 Bölgesi'nde Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarının İzlenmesi ve Değerlendirilmesi Raporu"nu tanıttı.

Öğleden sonra oturumunda ise Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü uzmanları Tuğba Deniz ve Dilşad Koşar, Kültür ve Turizm Bakanlığı Uzmanı Dr. Gürdal Bozkurt, Uşak Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Fatih Çelen, OECD Ekonomi ve Sanayi Danışma Komitesi Tarım ve Gıda Komisyonu Başkanı Metin Akman ve Ferrero Türkiye'den Erdinç Altun konuşmacı olarak yer aldı. Bu oturumda "Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerinin TR33 Bölgesi'nde Uygulanması ve İzlenmesi: Tehditler ve Fırsatlar" konulu bir panel gerçekleştirildi. Panelistler katılımcıların sorularını cevaplandırdı.

Toplantı, Zafer Kalkınma Ajansı Program Yönetimi Birim Başkanı Erce Şengül ve JRC uzmanı Cecilia Bertozzi'nin değerlendirmeleriyle sona erdi. Rektörümüz Prof. Dr. Nurullah Okumuş'un sunumlarına aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

#Rektör #SürdürülebilirKalkınma #BölgeselToplantı #TermalSağlıkTurizmi #TR33Bölgesi #Regions2030Projesi