Gözden kaçırmayın

Öğretmenlere Saygı Göstermek İçin İletişim Kurarken Dikkat Edilmesi GerekenlerÖğretmenlere Saygı Göstermek İçin İletişim Kurarken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ), geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden eski rektörü Prof. Dr. Erdoğan Fıratlı için bir tören düzenleyerek onu ebediyete uğurladı. ESOGÜ Rektörlüğü'nün organize ettiği tören, ESOGÜ Kongre ve Kültür Merkezi Prof. Dr. Necat A. Akgün Konferans Salonu'nda gerçekleşti.


Prof. Dr. Fıratlı'nın öğrencileri adına konuşan Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Zekeriya Altaç, Prof. Dr. Fıratlı'nın bölümüne ve üniversitesine eğitim-öğretim ve akademik anlamda büyük katkılarda bulunduğunu belirtti. ESOGÜ'nün önceki dönem rektörlerinden Prof. Dr. Fazıl Tekin ise Prof. Dr. Fıratlı'nın dürüst, ilkeli, sevecen, insanlara saygılı bir kişi olduğunu vurgulayarak ondan pek çok konuda örnek aldıklarını ifade etti. Prof. Dr. Tekin, Prof. Dr. Fıratlı ile birlikte üniversitenin gelişmesi için önemli çalışmalar yaptıklarını dile getirdi. ESOGÜ'nün diğer önceki rektörlerinden Prof. Dr. Hasan Gönen ise Prof. Dr. Fıratlı ve diğer geçmiş yöneticilerin üniversitenin kuruluş aşamasında büyük özveriyle çalışarak onun bugünkü başarısına katkı sağladıklarını söyledi.


Tören sırasında konuşan ESOGÜ Rektörü Prof. Dr. Kamil Çolak ise yeni bir üniversitenin geliştirilmesinin kolay olmadığını belirterek, Prof. Dr. Fıratlı'nın ESOGÜ'nün kuruluş yıllarındaki yöneticilerden biri olarak üniversiteyi geliştirdiğini ve kalkındırdığını söyledi. Prof. Dr. Çolak, Prof. Dr. Fıratlı'nın hem bilimsel anlamda hem de idarecilik anlamında yükseköğretim camiasına değerli katkılarda bulunduğunu belirtti ve kendisine minnettar olduklarını ifade etti. Prof. Dr. Çolak ayrıca Prof. Dr. Fıratlı'ya Allah'tan rahmet dileyerek, ailesine ve sevenlerine başsağlığı dileklerini iletti. Tören, Prof. Dr. Erdoğan Fıratlı'nın oğlu Mehmet Akif Fıratlı'nın konuşması ile sona erdi. Mehmet Akif Fıratlı, törene katılan herkese teşekkür etti.


Törene ESOGÜ Yönetimi yanı sıra Eskişehir Vali Vekili Okan Leblebicier, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ahmet İlker, Eskişehir Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Özcan, Mudanya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Tosun, öğretim üyeleri, Prof. Dr. Erdoğan Fıratlı'nın yakınları ve sevenleri de katıldı.


#EskişehirOsmangaziÜniversitesi #ESOGÜ #ErdoğanFıratlı #Tören #ÜniversiteHayatı