Gözden kaçırmayın

Kariyer Gelişimi İçin Önemli Fırsat: Yetenek KapısıKariyer Gelişimi İçin Önemli Fırsat: Yetenek Kapısı

Afyonkarahisar İl Afet ve Acil Durum Müdürü Mehmet Buldan, Türkiye'nin jeolojik yapısı ve jeodinamik konumu sebebiyle birçok aktif faya sahip olduğunu belirtti. Afyonkarahisar'da ise bu fayların 31 tanesinin bulunduğuna dikkat çekti.

Buldan, Dinar ilçesinde 28 yıl önce meydana gelen 6.1 büyüklüğündeki depremin yıldönümünde bir açıklama yaptı. Depremin 94 kişinin ölümüne ve 250 kişinin yaralanmasına neden olduğunu hatırlatan Buldan, aktif faylara dikkat çekti. "Dinar depreminde ve geçmişte yaşanan tüm afetlerde hayatını kaybedenleri rahmetle anıyor, yaralananlara şifa diliyor ve geçmiş olsun diyorum" şeklinde konuştu.

Türkiye'nin Alp-Himalaya kuşağı üzerinde yer aldığını ve karmaşık jeolojik yapısı ve jeodinamik konumu nedeniyle birçok aktif fay barındırdığını vurgulayan Buldan, Afyonkarahisar ilinde ise 31 fay hattının bulunduğunu belirtti. Ülke genelinde afetlere, özellikle de depremlere karşı gerçekleştirilen zihinsel ve yapısal dönüşümün bir parçası olarak tedbirli bir il olmanın önemine değindi.

#Afyonkarahisar #deprem #fayhattı #tedbirliil #AFAD