Gözden kaçırmayın

Anadolu Üniversitesi Anadolu Üniversitesi "Özdemir Bayraktar Milli Teknoloji Burs Programı" ile Gençlere Destek Sunuyor

Anadolu Üniversitesi'nin ev sahipliği yaptığı ve 36. kez düzenlenen Asya Açık Üniversiteler Birliği Yıllık Konferansı (AAOU) İstanbul'da sona erdi. Konferansta, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal, AAOU Başkanı ve Terbuka Üniversitesi Rektörü Prof. Ojat Darojat, AAOU Genel Sekreteri Dr. Rahmat Budiman, Anadolu Üniversitesi yetkilileri ve uluslararası açık ve uzaktan öğretim üniversitelerinin temsilcileri bir araya geldi.

AAOU'ya 20 ülkeden 40'tan fazla kurum katıldı ve konferansa 250'den fazla araştırmacı katıldı. Konferans süresince, 130 bildiri sunuldu ve açık ve uzaktan e-Öğrenmede Yapay Zekâ ve Dijital Çağda Kadın Liderlerin Açık Üniversiteleri İleriye Taşımadaki Rolü başlıklı iki büyük panel düzenlendi. Konferansta ayrıca, Güney Kore'den Prof. Insung Jung, Pakistan'dan Prof. Zia Ul-Qayyum, EDEN Avrupa Dijital Öğrenme Ağı Başkanı Prof. Josep M. Duart, Kahire Amerikan Üniversitesi'nden Prof. Maha Bali ve COL Başkanı Prof. Asha Kanwar gibi tanınmış konuşmacılar da yer aldı. Ayrıca, başarılı araştırmaların ödüllendirildiği "AAOU Awards 2023" ödül töreni de düzenlendi.

Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal, konferansın kapanış konuşmasını gerçekleştirerek üniversitenin açık ve uzaktan eğitimdeki lider rolüne vurgu yaptı. Rektör Erdal, üniversitenin 4 milyondan fazla mezunu ve bir milyondan fazla öğrencisiyle Türkiye'nin ve dünyanın en büyük eğitim ailesi olduğunu belirtti. Ayrıca, "Dijitalleşen Yükseköğretim Çağında Açık Üniversitelerin Geleceği" temasıyla gerçekleştirilen AAOU 2023'ün anlamlı çalışmalara ev sahipliği yaptığını ve tüm katılımcıları tebrik etti.

Konferansta ayrıca, Anadolu Üniversitesi, Endonezya Universitas Terbuka ve Filipinler Açık Üniversitesi arasında işbirliğini artırmak amacıyla protokoller imzalandı. Protokol imza törenine Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal, Universitas Terbuka Rektörü Prof. Dr. Ojat Darojat, Filipinler Açık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Melinda Bandalaria ve kurum temsilcileri katıldı.

37. Asya Açık Üniversiteler Birliği Yıllık Konferansı ise Pakistan Allama Iqbal Açık Üniversitesi'nde düzenlenecek. Açık ve uzaktan öğrenme alanında tartışmaların devam edeceği konferans, 4-6 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilecek.