Gözden kaçırmayın

Anadolu Üniversitesi Anadolu Üniversitesi "Özdemir Bayraktar Milli Teknoloji Burs Programı" ile Gençlere Destek Sunuyor

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi'nin (CBİKO) önerisiyle Yüksek Öğretim Kurumları tarafından yürütülen 'Kariyer Planlama' dersi için 2023-2024 öğretim yılı ilk toplantısı gerçekleştirildi. Toplantı, Anadolu Üniversitesi Öğrenci Merkezi'nde yapıldı ve ANAKARİYER Müdürü Doç. Dr. Seda Tekeli, ANAKARİYER personeli ve akademik birim kariyer planlama dersi yürütücüleri katıldı.

Doç. Dr. Seda Tekeli, toplantının açılış konuşmasında, Kariyer Planlama dersinin amacını anlattı ve dersin birinci sınıftan itibaren verilmesi gerektiğini vurguladı. Dersin öğrencilere kariyer, başarı ve gelecek konularında farkındalık kazandırma açısından önemli olduğunu belirten Tekeli, kariyer planlama dersinin öğrencilerde kariyer farkındalığı oluşturduğunu söyledi. Doç. Dr. Tekeli, dersin yürütücüsü öğretim üyelerine ve öğrencilere gereken destek sağlanacağını da belirtti.

ANAKARİYER ve Kariyer Planlama dersinin amaçları hakkında konuşan Doç. Dr. Seda Tekeli, çalışmalarının somut örnekleri olan etkinliklerden bahsetti. CBİKO, Anadolu Üniversitesi ve ANAKARİYER tarafından düzenlenen İKAF'2023'e değinen Tekeli, etkinliğin öğrenci, mezun ve sektör temsilcilerini bir araya getirdiğini ve kariyer fuarının staj ve iş imkanları sunmasına katkı sağladığını söyledi. Ayrıca, Anadolu Üniversitesi İKAF'23'ün işverenlerle öğrenciler arasındaki iletişimi arttırdığını vurgulayan Tekeli, gençlerin işverenlerle birebir temas kurmasına olanak sağlandığını belirtti.

ANAKARİYER ve Kariyer Planlama dersinin tanıtım ve tanışma toplantısında, amacın ve işleyişin tanıtılmasının ardından katılımcıların soruları ve önerileri tartışılarak toplantı sona erdi.