Gözden kaçırmayın

Anadolu Üniversitesi Anadolu Üniversitesi "Özdemir Bayraktar Milli Teknoloji Burs Programı" ile Gençlere Destek Sunuyor

Anadolu Üniversitesi, 7'inci Uluslararası Katılımlı Ulusal Disiplinlerarası Erken Çocuklukta Müdahale Kongresi'ne ev sahipliği yapıyor. Kongre, Anadolu Üniversitesi'nin Öğrenci Merkezi Salon 2016'da gerçekleştiriliyor. Kongre dört gün sürecek ve pek çok önemli isim bu etkinliğe katılıyor. Açılış törenine Anadolu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fatih Temizel, MEB Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Doç. Dr. Mustafa Otrar, MEB Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü Araştırma - Geliştirme ve Projeler Daire Başkanı Mecit Ramazan Barın ve diğer birçok önemli isim katıldı. Ayrıca, kongreye akademisyenler ve öğrenciler de yoğun bir şekilde katılım gösterdi.

Anadolu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fatih Temizel, kongrenin açılış konuşmasında Anadolu Üniversitesi'nin temel misyonunu yerine getirdiklerini belirtti. Temizel, tüm katılımcılar için verimli bir kongre geçmesini diledi.

MEB Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Doç. Dr. Mustafa Otrar ise kongrede erken müdahale ve disiplinlerarası kavramlarının önemine değindi. Otrar, özel gereksinimli bireyler için müdahalenin farklılık gösterdiğini vurguladı ve bu bireylere özel bakmanın önemini vurguladı.

Anadolu Üniversitesi Engelliler Araştırma Enstitüsü Müdürü ve Kongre Eş Başkanı Prof. Dr. İbrahim Halil Diken ise kongrenin önemine değinerek, UDEMKO 2023'ün katılımcılar için başarılı ve verimli geçmesini diledi. Diken, kongrede farklı disiplinlerden panelistlerin yer aldığını ve önemli çalışmalara sahne olacağını belirtti.

Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve Kongre Eş Başkanı Doç. Dr. Ümit Işık ise kongrenin önemine vurgu yaparak Türkiye'nin dört bir tarafından gelen katılımcıların erken çocuklukta müdahale konularını tartışacağını belirtti.

UDEMKO 2023, Anadolu Üniversitesi'nde 8 Ekim Pazar gününe kadar devam edecek. Kongrede 22 panel düzenlenecek ve çeşitli konularda bilgi paylaşımı yapılacak. Kongreye Türkiye'nin dört bir tarafından akademisyenler katılım gösterecek. Ayrıca, 19 poster bildiri, 100 sözlü bildiri ve çevrimiçi bildiriler de sunulacak. Kongrede toplamda 127 kişi çalıştay ve panelist olarak yer alacak.