Gözden kaçırmayın

Anadolu Üniversitesi Anadolu Üniversitesi "Özdemir Bayraktar Milli Teknoloji Burs Programı" ile Gençlere Destek Sunuyor

Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK), Aydın Adnan Menderes Üniversitesi'nin (AFSÜ) iyileştirme alanlarını izlemek ve son iki yılda gerçekleştirilen çalışmaları yerinde incelemek amacıyla üniversiteyi ziyaret etti. YÖKAK İzleme Takımı, AFSÜ'de yapılan Dış Değerlendirme sonucunda hazırlanan Kurumsal Geri Bildirim Raporu'nda belirtilen iyileştirme alanlarını izlemek ve yürütülen çalışmaları incelemek üzere üniversiteye konuk oldu. Ziyaret kapsamında Rektör Prof. Dr. Nurullah Okumuş, AFSÜ Kalite Komisyonu ve Senato Üyeleri ile bir araya gelindi. İzleme Takımı, üniversitenin kalite güvencesi sistemi, eğitim-öğretim, araştırma ve geliştirme, toplumsal katkı ve yönetim süreçlerini değerlendirdi.

Daha sonra düzenlenen programda, İzleme Takımı ve Rektör Prof. Dr. Nurullah Okumuş görüştü. İlk oturumda, AFSÜ Kalite Komisyonu ile buluşan İzleme Takımı, komisyonun çalışmaları ve üniversitenin güçlü ve gelişmeye açık yönleri hakkında bilgi aldı. Öğleden sonra ise AFSÜ Kalite Koordinatörü Doç. Dr. Öznur Gürlek Kısacık'ın sunumuyla devam eden oturumda, geçen süreçte gerçekleştirilen kalite süreçleri, eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme ve toplumsal katkı faaliyetleri anlatıldı. İzleme Takımı tarafından akademik personel ve öğrencilerle de odak grup görüşmeleri gerçekleştirildi.

Kapanış toplantısında ise İzleme Takımı tarafından AFSÜ'de gerçekleştirilen iyileştirme çalışmalarına dair geri bildirimler tartışıldı. Toplantıda, iyileştirme çalışmalarının AFSÜ geneline yaygınlaştırılmasının Kurumsal Akreditasyon Programı (KAP) için önemine vurgu yapıldı. İzleme Takımı üyeleri, hazırlayacakları raporu YÖKAK'a sunacak ve bu raporun AFSÜ'ye iletilmesi sağlanacak.

YÖKAK İzleme Programı, Türkiye'deki yükseköğretim kurumlarının dış değerlendirme süreçlerinin düzenli olarak gerçekleştirilmesini sağlamak amacıyla YÖKAK tarafından oluşturulmuştur. Kurumsal Dış Değerlendirme Programı sonrasında izleme süreci başlamaktadır. AFSÜ de bu sürece dahil edilen 25 üniversiteden biridir.