Gözden kaçırmayın

Kariyer Gelişimi İçin Önemli Fırsat: Yetenek KapısıKariyer Gelişimi İçin Önemli Fırsat: Yetenek Kapısı

Eskişehir İl Müftülüğü öncülüğünde düzenlenen 2023 yılı Mevlid-i Nebi Haftası ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri, Peygamberimiz, İman ve İstikamet Konulu Konferansı kapsamında Osman Gazi Üniversitesinde gerçekleştirildi. Bu konferansa Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Burhan İşleyen, Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy, İl Müftüsü Bekir Gerek, din adamları, hayırseverler ve öğrenciler katıldı. Konferans, dua ile başladı ve açılış konuşmasını İl Müftüsü Bekir Gerek yaptı. Konuşmaların ardından hayırseverlere ödüller ve onurluklar verildi. Konferansta konuşan Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Burhan İşleyen, birlik, beraberlik ve kardeşliğin önemine vurgu yaptı ve 6 Şubat deprem felaketinde hayatını kaybedenler için dualar etti.

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Burhan İşleyen, Mevlid-i Nebi Haftası ile Camiler ve Din Görevlileri Haftasını, Peygamberimiz, İman ve İstikamet Konulu Konferansı değerlendirirken, geçtiğimiz aylarda yaşanan depremde Eskişehir'den giden bir heyetin hizmetlerinden bahsetti ve bu hizmetlerin kendisini gururlandırdığını söyledi. Ayrıca, bu yılın konusunun iman ve istikamet olmasının sebebini 6 Şubat depremi olarak açıkladı.

Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy ise Eskişehir'in din görevlileri alanında ülke genelinde bir ilk olduğunu söyleyerek, Eskişehir'de din görevlilerinin topladıkları paralarla yaptıkları bir okulu Milli Eğitim Bakanlığı'na hediye ettiklerini belirtti. Aksoy ayrıca, Türk milletinin Hazreti Peygamber sevgisinin özel olduğunu ve bu sevginin farklı alanlarda kendini gösterdiğini ifade etti.

İl Müftüsü Bekir Gerek ise Mevlid-i Nebi Haftası ve Camiler ve Din Görevlileri Haftası çerçevesinde yapılan etkinliklerle Hz. Muhammed'i anlatmayı ve onun örnekliğini hayatlarına yansıtmayı hedeflediklerini belirtti ve cami hizmetlerinde bulunmuş kişilere rahmet dileklerini iletti.