Gözden kaçırmayın

Öğretmenlere Saygı Göstermek İçin İletişim Kurarken Dikkat Edilmesi GerekenlerÖğretmenlere Saygı Göstermek İçin İletişim Kurarken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Afyon Kocatepe Üniversitesi'nden 11 bilim insanı, Stanford Üniversitesi tarafından yapılan bir araştırmada "Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesi"nde yer aldı. Bu araştırmada, atıf sayısı, h indeksi, hm indeksi, kendine atıf oranı gibi değişkenler kullanılarak bilimsel etki endeksi hesaplanmıştır. Araştırmada dünya genelinde yüzde 2'lik dilime giren bilim insanları belirlenmiştir. Türk bilim insanları da bu listede yer almıştır.

AKÜ'den Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tayfun Uygunoğlu, Prof. Dr. Eyüp Sabah ve Prof. Dr. Fati?h Onur Hocaoğlu, "Kariyer Boyu Etki" kategorisinde dünyanın en etkili bilim insanları listesine girmeye hak kazandı. Ayrıca, Prof. Dr. Tayfun Uygunoğlu, Prof. Dr. Ceyhun Yılmaz, İsmail Demir, Prof. Dr. Kubilay Aslantaş, Doç. Dr. Yusuf Kayalı, Prof. Dr. Mustafa Yavuz Çelik, Doç. Dr. İsmail Koyuncu ve Prof. Dr. Taner Kavas ise "2023 Etki Sıralaması"nda yer aldı.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fatih Ecer de 2021 Etki Sıralamasında yer alırken, 2023 Etki Sıralamasında daha yüksek bir sıralama elde etti.

Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, başarılı öğretim üyelerini tebrik ederek, yaptıkları bilimsel çalışmalardan dolayı başarılarının devamını diledi. Rektör Karakaş, üniversitenin başarı ve kalite odaklı bakış açısıyla dünya genelinde adından söz ettirmeyi sürdürdüğünü belirtti ve bu listede yer almanın hem üniversite hem de şehir için önemli bir gurur kaynağı olduğunu vurguladı.