Gözden kaçırmayın

Anadolu Üniversitesi Anadolu Üniversitesi "Özdemir Bayraktar Milli Teknoloji Burs Programı" ile Gençlere Destek Sunuyor

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Kulüp ve Toplulukları Bilgilendirme Toplantısı, İbrahim Küçükkurt Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi. Toplantıya AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Peker, Sağlık Kültür ve Spor (SKS) Daire Başkanı Gürbüz Bıdık, öğrenci kulüp ve topluluk akademik danışmanları ve öğrenciler katıldı. AKÜ kulüp ve topluluklarının etkinlik yapabilmesi için gerekli süreçler ve şartlar ile ilgili bilgilerin verildiği toplantıda, öğrenci kulüp ve topluluklarına yönelik bir tanıtım etkinliği düzenleneceği duyuruldu.

AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Peker, AKÜ Kulüp ve Topluluklarının bilgilendirme toplantısının her akademik yılın başında düzenlendiğini belirterek, öğrencilerin nasıl hareket etmeleri gerektiği konusunda bilgilendirmeler yaparak yol haritalarını çizmeyi amaçladıklarını söyledi. Peker ayrıca, AKÜ Kulüp ve Toplulukları ile üniversite yönetimi arasında sağlıklı ve güncel iletişim kurmak amacıyla bir iletişim grubu oluşturulduğunu belirtti. Toplumsal katkı faaliyetlerine önem verildiğini vurgulayan Peker, öğrenci kulüp ve topluluklarının bu alanda faaliyetler düzenlemelerini beklediklerini ifade etti.

Peker, AKÜ'de kulüp ve toplulukların etkinliklerini duyurmak için etkinlik.aku.edu.tr adresini kullandıklarını ve burada "toplumsal katkı faaliyeti" olarak ayrı bir etkinlik türünün yer aldığını söyledi. Kulüp ve toplulukların öğrencilere yönelik hizmetlerin yanı sıra topluma dönük hizmetler de sunduğunu belirten Peker, bu tür etkinliklerin sayısını ve niteliğini dikkate alarak ödül töreninde öğrencilere ödül verildiğini de hatırlattı.

Peker, kulüp ve topluluklardan sosyal sorumluluk projeleri düzenlemelerini beklediklerini belirtti. Ayrıca "Kulüp ve Topluluklarımız Öğrencilerimiz ile Buluşuyor" etkinliğinin ikincisinin düzenleneceğini ve gelecek yıllarda bu etkinliğin geleneksel hale gelmesini umduklarını ifade etti. Peker, öğrenci kulüp ve topluluklarının talepleri doğrultusunda eğitimler düzenlenebileceğini ve bu yıl ilk kez öğrenci kulüp ve topluluklarına yönelik sosyal sorumluluk projesi yarışmasının düzenleneceğini de sözlerine ekledi.