Gözden kaçırmayın

Anadolu Üniversitesi Anadolu Üniversitesi "Özdemir Bayraktar Milli Teknoloji Burs Programı" ile Gençlere Destek Sunuyor

Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Birimi tarafından düzenlenen 'Uluslararası Öğrenci Oryantasyon Toplantısı', Öğrenci Merkezi Nasreddin Hoca Salonu'nda gerçekleşti. Toplantıya Eskişehir İl Göç İdaresi Müdürü Hande Tuzkan Yeşilyurt, Uluslararası İlişkiler Birimi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Ertuğrul Gökçekuyu ve birçok öğrenci katıldı. Bu toplantıyla öğrencilere Türkiye'de yasal olarak öğrenim görebilmek için gerekli idari prosedürler anlatıldı. Aynı zamanda Anadolu Üniversitesi'nin sunduğu olanaklardan ve öğrencilere sağladığı desteklerden bahsedildi.

Eskişehir İl Göç İdaresi Müdürü Hande Tuzkan Yeşilyurt, sunumunda öğrencilere ikamet izninin nasıl ve nereden alınabileceğini anlattı. Ayrıca, öğrencilere Eskişehir İl Göç İdaresi Müdürlüğü olarak her zaman yanlarında olacaklarını belirtti. Bu kapsamda Anadolu Üniversitesi yönetimiyle ortaklaşa bir bilgilendirme toplantısı yapacaklarını da duyurdu.

Uluslararası İlişkiler Birimi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Ertuğrul Gökçekuyu ise konuşmasında, öğrencilerin Anadolu Üniversitesi'ne hoş geldiklerini ve burada iyi bir gelecek inşa edeceklerini söyledi. Anadolu Üniversitesi'nin Türkiye'nin en büyük üniversitelerinden biri olduğunu vurgulayan Gökçekuyu, öğrencilere dünyanın dört bir yanından farklı kültürler ve deneyimler getirdiklerini hatırlattı. Bu okulda, Türkiye'nin en iyi profesörlerinden ders alma fırsatı yakalayacaklarını belirtti ve yeni arkadaşlıklar, deneyimler ve hatıralar biriktireceklerini söyledi.

Toplantıda ayrıca üniversite tanıtımı, kampüs hayatı, Eskişehir'de yaşam hakkında bilgiler ve çeşitli sunumlar gerçekleştirildi. Türkçe Öğretme Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü, Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı, Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı, Uluslararası İlişkiler Birimi Müdür Yardımcısı ve Öğrenci Kulüpleri Koordinatörü gibi birimlerden yetkililer sunumlarını gerçekleştirdi.

'Uluslararası Öğrenci Oryantasyon Toplantısı', kampüs turu ile sona erdi.