Gözden kaçırmayın

Öğretmenlere Saygı Göstermek İçin İletişim Kurarken Dikkat Edilmesi GerekenlerÖğretmenlere Saygı Göstermek İçin İletişim Kurarken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ), Kütahya Dumlupınar Üniversitesi, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi, İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi ve Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası arasında Erasmus+ Frigya Staj Konsorsiyumu protokolü imzalanan bir törenle resmi olarak başlatıldı.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi'nin koordinatörlüğünde gerçekleştirilen imza törenine Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kamil Çolak, İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Murat Tanarslan, AKÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Yıldız, Dekan Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Senem Güner, AKÜ Uluslararası İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkez Müdürü Doç. Dr. Volkan Yüncü, Uluslararası İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezinde görevli Öğr. Gör. Nilda Hocaoğlu ile Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Selman Hatipoğlu ve diğer paydaş kurum temsilcileri katıldı.

İmza töreninde Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş'a destekleri için teşekkür ederek, bir hediye takdim etti.

Öte yandan, Mühendislik Fakültesi öğrencileri Erasmus+ KA131 kapsamında yürütülen Frigya Staj Konsorsiyumu projesi sayesinde 2023 ile 2027 yılları arasında Avrupa'da staj yapma fırsatı elde edecekler. Proje kapsamında Mühendislik Fakültesi personeli de eğitim alma ve ders verme fırsatından yararlanabilecektir. İmzalanan protokol sayesinde, paydaş 4 üniversitenin öğrenci ve personeli ile Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası personeli Erasmus+ programından faydalanabilecektir. Protokolde, geri dönüşümü destekleyen, çevre dostu etkinliklerin gözlenmesi ve mobil uygulamalarla Türkiye'ye uyarlanması temel bir tema olarak belirlenmiştir. Ayrıca, hareketlilik sağlayan öğrenci ve personelin sıfır karbon emisyonu farkındalığını artırmak ve Yeşil Mutabakat (Green Deal) deneyimi kazanmaları hedeflenen bir çalışma planlanmaktadır.