Gözden kaçırmayın

Öğretmenlere Saygı Göstermek İçin İletişim Kurarken Dikkat Edilmesi GerekenlerÖğretmenlere Saygı Göstermek İçin İletişim Kurarken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Afyonkarahisar Başsavcısı Fatih Karabacak, Rektör Prof. Dr. Mehmet Karakaş ve diğer ilgili isimlerin katılımıyla, Afyon Kocatepe Üniversitesi tarafından düzenlenen Çarşamba Sabah Toplantıları başladı. Toplantı, "Üniversite ve Şehir" temasıyla AKÜ Sosyal Tesislerinde gerçekleştirildi. Toplantıya dekanlar, akademik personel ve Afyonkarahisarlı iş ve düşünce insanları da katıldı. Rektör Karakaş, toplantının amacının üniversite ve şehir arasındaki ilişkiyi güçlendirmek ve iş birliği fırsatları yaratmak olduğunu belirtti.

Toplantıda yapılan açılış konuşmasında Rektör Karakaş, bilginin insanlığın en temel ihtiyaçlarından biri olduğunu vurguladı. Üniversitelerin bilgi üretme ve aktarma süreçlerinin şehirlerde daha da karmaşık hale geldiğini ve bu nedenle üniversite ve şehir arasındaki ilişkinin büyük önem taşıdığını dile getirdi. Karakaş, üniversitenin temel misyonlarının bilim üretmek, araştırmalar yapmak, bilim adamları yetiştirmek, kültür aktarımı sağlamak ve meslek adamı yetiştirmek olduğunu belirtti. Ayrıca, AKÜ'nün tarım ve hayvancılık, mühendislik, turizm gibi alanlarda öncelikli alanlara sahip olduğunu ve üniversite-şehir iş birliğinin önemine vurgu yaptı.

Toplantıda söz alan katılımcılar da üniversitenin şehre katkılarına değindi. Mahmut Ülküer Abi, üniversitenin kente sosyal, kültürel ve sanatsal açıdan önemli katkılar sağladığını belirtti. Mimar Mustafa Ceylan, üniversitenin şehir merkezinden uzaklaşmaması gerektiğini ve bilim insanlarının şehirdeki günlük hayatla iç içe olması gerektiğini ifade etti. TEMA Vakfı Temsilcisi Önder Çelik ise üniversitelerin kent tarafından benimsenmesinin önemini vurguladı. AKÜ Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayhan Erol, üniversitenin pandemi döneminde bile ilime katkı sağlamaya devam ettiğini belirtti.

Çarşamba sabah toplantılarının iş hayatı ile üniversite arasında sağlam köprüler kurmak için iyi bir fırsat olduğunu belirten MÜSİAD Başkan Yardımcısı İzzet Gelişgen, üniversite ve iş hayatı arasında faydalı çalışmalar yapmanın önemli olduğunu söyledi. AKÜ Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Ahmet Karaman, üniversitenin yabancı uyruklu öğrencilere yardım etmeye ve yurt dışı ile çalışmalara destek olmaya hazır olduklarını belirtti.

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Somer, bu tür toplantıların üniversite ile