Gözden kaçırmayın

Öğretmenlere Saygı Göstermek İçin İletişim Kurarken Dikkat Edilmesi GerekenlerÖğretmenlere Saygı Göstermek İçin İletişim Kurarken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Kütahya'nın Gediz ilçesinde bulunan Altınkent Ortaokulu, Erasmus+ projeleri kapsamında yürütülen TAPE'nin ilk hareketliliğini Almanya'nın başkenti Berlin'de tamamladı. TAPE projesi, yalan haberlere ve trollere karşı mücadele etmeyi amaçlıyor ve bu doğrultuda Altınkent Ortaokulu proje ekibi Almanya'da eğitim aldıktan sonra geri döndü. Projede İspanya'nın koordinatörlüğünde Türkiye, İtalya ve Almanya'dan da kurumlar yer almakta.

Altınkent Ortaokulu Müdürü Okan Karaca, projenin ekim ayında eğitimlerine başladıklarını ve bu eğitimleri Almanya'da tamamladıklarını belirtti. Karaca, İtalya, İspanya ve Almanya'dan katılımcılarla birlikte yapay zeka ve yapay zekanın faydaları, yapay zeka uygulamalarında kullanılan programlama dilleri ve kütüphaneler, akıllı öğretici sistemler gibi konularda eğitimler aldıklarını ve sertifikalarını aldıklarını ifade etti. Aynı zamanda Berlin'deki tarihi ve turistik yerleri de ziyaret ettiklerini belirten Karaca, projenin ikinci hareketliliğinin ise 19-25 Kasım tarihlerinde Gediz'de gerçekleşeceğini söyledi.

#AltınkentOrtaokulu #Erasmus #TAPE #Berlin #yalanhaber #troller #eğitim #yapayzeka #Gediz