Gözden kaçırmayın

Anadolu Üniversitesi Anadolu Üniversitesi "Özdemir Bayraktar Milli Teknoloji Burs Programı" ile Gençlere Destek Sunuyor

Tepebaşı Belediye Başkanı Dr. Ahmet Ataç, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Uçak Mühendisliği Bölümü öğrencileriyle bir araya geldi. Gençlerin sorunlarını dinleyen Başkan Ataç, her zaman yardıma hazır olduklarını belirterek, "Beni ne zaman isterseniz arayabilirsiniz" dedi.

Tepebaşı Belediye Başkanı Dr. Ahmet Ataç, üniversiteli gençlerle bir araya gelmeye devam ediyor. Vecihi Hürkuş Havacılık ve Teknoloji Parkı'nda düzenlenen 12. Ulusal Uçak, Havacılık ve Uzay Mühendisliği Kurultayı'nda, TMMOB Makine Mühendisleri Odası yönetimi, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Uçak Mühendisliği Bölümü öğrencileri, bölüm başkanları ve öğretim görevlileri bir araya geldi. Kurultayda, Dr. Emir Öngüner tarafından 'Erken Cumhuriyet Dönemi Havacılık Tarihinin Tozlu Sayfalarındaki Mühendis ve Akademisyenler' konulu bir konferans düzenlendi. Kurultay ve konferansın ardından Başkan Ataç, katılımcılarla kahvaltıda buluştu.

"Gençlerle beraber olmaktan mutluluk duydum"

Kahvaltıda öğrencilere hitap eden Başkan Ataç, "Bu kadar genç insanın bir araya gelmesi çok önemli. Tepebaşı Belediyesi olarak, diğer kurumlarla iş birliği yapmak ve özellikle üniversitelerle yakın ilişkiler içinde olmak bizim için çok değerli. Bölgemiz genelde üniversite öğrencilerinin yoğun olduğu bir bölge. Üç mahallemizde yaklaşık 15 bin üniversite öğrencisi yaşıyor. Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'nde okuyan öğrencilerimiz de Tepebaşı'nda yaşıyor. Gençlik merkezlerimiz, yıllardır üniversiteli gençlerimizle buluştuğumuz yerler. Orada eğitim alabileceğiniz çeşitli kurslar ve etkinlikler var. Bu merkezler sınav dönemlerinde sabaha kadar açık ve sınavlar bitene kadar hizmetinizde oluyor. Ayrıca 2022'de başlattığımız üniversite gençlerine ücretsiz akşam yemeği programımız var. Geçen yıl yaklaşık 90 bin genç bu uygulamadan faydalandı. Sabah derse giden üniversiteli gençler için sıcak çorba ikramında da bulunuyoruz. Sabah okula gitmek için acele eden gençler, çorbalarını alıp hemen okullarına devam edebiliyorlar. Ayrıca ilkokullara sabah kahvaltısı paketleri de dağıttık. Herhangi bir sorununuz veya paylaşmak istediğiniz bir şey olduğunda biz buradayız. Bana herhangi bir zaman arayabilirsiniz. Bugün gençlerle beraber olmaktan çok mutluyum" dedi.

Konuşmaların ardından öğrenciler, Başkan Ataç'a verilen hizmetler ve destekler için teşekkür etti.