-

Gözden kaçırmayın

Kariyer Gelişimi İçin Önemli Fırsat: Yetenek KapısıKariyer Gelişimi İçin Önemli Fırsat: Yetenek Kapısı

Isparta'nın Eğirdir ilçesinde düzenlenen bir koşuda 270 öğrenci, Atatürk'e hediye edilen Canada'ya kadar olan mesafede "Yüzyıllara Koşuyoruz" sloganıyla birincilik için mücadele etti. Çok sayıda okulun katıldığı bu yarışta birinci olan bir kız öğrenci baygınlık geçirdi ve "Midem çok acıyor, dayanamıyorum" diyerek gözyaşı döktü.

Eğirdir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından planlanan bir etkinlik kapsamında düzenlenen bu koşu yarışması, Isparta'nın Eğirdir ilçesinde gerçekleşti. Yüzüncü yıl kutlamalarının bir parçası olarak düzenlenen yarışmaya ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri katıldı. Eğirdir ilçesindeki 27 okuldan 270 öğrenci, Atatürk'e hediye edilen Canada'ya kadar olan mesafede "Yüzyıllara Koşuyoruz" sloganıyla birincilik için yarıştı.

Yarışmada birinci olan öğrenci baygınlık geçirdiğinde, Eğirdir Kaymakamı Adem Çelik, Eğirdir Belediye Başkan Yardımcısı Erhan Savran ve diğer kurum amirleri de yarışı izledi. Beden eğitimi öğretmenleri ve sağlık ekipleri hemen bayılan öğrenciye müdahale etti. Bayılan öğrenci "Midem çok acıyor, dayanamıyorum" diyerek gözyaşı döktü.

Cumhuriyet koşusu etkinlikleri kapsamında düzenlenen yarışmada, küçük erkekler kategorisinde yarışan bir öğrenci olan Sefa Arıdaş ise düşerek yaralandı. Sağlık ekipleri tarafından müdahale edilen Arıdaş, "Yanımda koşan arkadaş beni engellemeye çalıştı ve çelme takarak düşürdü" diye belirtti.

Bu heyecanlı yarışta dereceye giren öğrenciler, ödüllerini 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları töreninde protokolün elinden alacaklar.

#Isparta #Eğirdir #koşu #öğrenci #yarışma #Atatürk #Canada #YüzyıllaraKoşuyoruz #baygınlık #gözyaşı #etkinlik #millieğitim #derece