-

Gözden kaçırmayın

Anadolu Üniversitesi Anadolu Üniversitesi "Özdemir Bayraktar Milli Teknoloji Burs Programı" ile Gençlere Destek Sunuyor

Anadolu Üniversitesi Edebiyat Fakültesi, 'Milli Devlet ve Cumhuriyet'in Anlamı Üzerine' adlı bir konferans düzenledi. Konferans, Prof. Dr. Taciser Tüfekçi Sivas Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.


Konferansın açılış konuşmasını Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kemal Yakut yaptı. Yakut, "Cumhuriyete Doğru konferanslar dizisinin ikincisini tertip ediyoruz. Bu, Cumhuriyetimizin yüzüncü kuruluş yıldönümü nedeniyle başlattığımız bir etkinlik. Ulus devletin kuruluş süreci aynı zamanda Cumhuriyetimizin de kuruluş sürecine denk gelmektedir. Elbette laik, demokratik, sosyal bir hukuk devleti olarak zaman içerisinde geliştiğini ve daha da gelişeceğini vurgulamamız gerekiyor." şeklinde konuştu.




Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Murat Burgaç ise konferansta yaptığı konuşmada, "Milli devlet ve cumhuriyet iç içe geçmiş olgular olarak karşımıza çıkıyor. Milliyetçilik, vatan kavramı etrafında ve ümmetin yerine milletin aidiyet duygusuna sahip olan yeni bir bağlılık getirdi." dedi.


Konferansa Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Kemal Yakut ve Doç. Dr. Murat Burgaç başta olmak üzere birçok öğretim elemanı ve öğrenci katıldı.