-

Gözden kaçırmayın

Anadolu Üniversitesi Anadolu Üniversitesi "Özdemir Bayraktar Milli Teknoloji Burs Programı" ile Gençlere Destek Sunuyor

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Spor Bilimleri Fakültesi'nin ev sahipliğinde düzenlenen 11. Uluslararası Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Kongresi, açılış töreniyle başladı. Spor Bilimleri Fakültesi Konferans Salonu'nda düzenlenen törene Rektör Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Çetin Özdilek, Türkiye Beden Eğitimi Öğretmenleri Derneği (TÜBED) Başkanı Prof. Dr. Hasan Kasap, akademik ve idari personel ile birlikte öğrenciler katıldı. Törende konuşan Rektör Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, gençleri zeki, çevik ve ahlaklı bireyler olarak yetiştirmenin önemine vurgu yaptı. Ayrıca, üniversitenin akademik, uluslararasılaşma ve sportif etkinlikleri önemsediğini belirtti.

Kongrede, 93'ü sözel bildiri ve 7'si poster bildiri olmak üzere toplamda 100 bildiri sunuldu. Rektör Kızıltoprak, bu sayının Cumhuriyetimizin 100. yılına atıf yapması ve Kütahya Dumlupınar Üniversitesi'nin disiplinler arası çalışma ve ortak çalışma kültürünü desteklemesi açısından gurur verici olduğunu söyledi. Üniversitenin araştırma odaklı kültürünün yanı sıra kültür, sanat ve spor alanlarına da destek verdiğini belirten Kızıltoprak, öğrencilerin spor yoluyla sosyalleşmesini teşvik ettiklerini ifade etti.

Rektör Kızıltoprak, Türklerin tarih boyunca sportmen bir millet olarak kaydedildiğini belirtti. Türklerin spor konusunda daha fazla zaman ayırarak Alplik geleneğini devam ettirdiğini ifade eden Kızıltoprak, Türk spor tarihindeki büyük zaferler, başarılar ve spor kahramanlarına vurgu yaptı. Türk sporcularının kırdığı rekorlar için dikilen anıtların hala görülebildiğine dikkat çeken Kızıltoprak, üniversite, şehir ve ülkenin spor alanında en iyi şekilde temsil edilmesi gerektiğini söyledi.

Açılış töreni, protokol konuşmalarının ardından katılımcılara bilgilendirme yapılmasıyla tamamlandı.

#Kütahya #SporBilimleriFakültesi #Kongre #BedenEğitimi #SporÖğretmenliği