-

Gözden kaçırmayın

Anadolu Üniversitesi Anadolu Üniversitesi "Özdemir Bayraktar Milli Teknoloji Burs Programı" ile Gençlere Destek Sunuyor

Eskişehir Sanayi Odası ve BEBKA, İstihdam Garantili Mesleki Eğitim Kursları kapsamında gerçekleştirdiği eğitimlere tüm hızıyla devam ediyor. Eskişehir Sanayi Odası Başkanı Celalettin Kesikbaş, Eskişehir sanayisinin en önemli ihtiyaçlarından birinin nitelikli personel olduğunu belirtti. Bu nedenle BEBKA tarafından desteklenen Eskişehir Sanayi Odası Mesleki Eğitim Merkezi, ESO-Akademi, nitelikli personel sıkıntısını çözmek amacıyla hizmet veriyor. Kesikbaş, gençleri meslek sahibi yapmanın, iş ve aş imkanı oluşturmanın en büyük hedefleri olduğunu söyledi. ESO-Akademi'nin tamamen ücretsiz olarak düzenlediği Mekatronik Uzmanlık Programı'nın 20 gün, 120 saat süreceği ve kursiyerlere mesleki yetkinlikler kazandırarak istihdam imkanı sağlayacağı bilgisini de paylaştı.

BEBKA Genel Sekreter Vekili Sabri Bayram ise BEBKA desteğiyle ESO ve FESTO TR iş birliğiyle düzenlenecek eğitimler hakkında bilgi verdi. Bu eğitimlerin, Eskişehir sanayisinin mekanik ve elektronik sistemlerde bakım ve onarım alanındaki nitelikli personel ihtiyacını karşılayabilmek amacıyla düzenlendiğini belirten Bayram, başarılı kursiyerlerin FESTO TR onaylı sertifika alacağını ifade etti. BEBKA olarak bölgede genç istihdamına yönelik eğitim programlarını hayata geçirmeye devam ettiklerini söyleyen Bayram, bu programlarla bölgeye nitelikli iş gücü kaynağı oluşturmanın yanı sıra gençlere istihdam imkanı sağladıklarını vurguladı.

Sonraki paragraf:
Bu eğitimlerin önemli bir özelliği ise istihdam garantili olması. Eğitimi başarıyla tamamlayan gençlerin istihdam edileceği sözünü veren Eskişehir Sanayi Odası ve BEBKA, böylece gençlerin işsizlik sorunuyla mücadele etmesine destek olmayı amaçlıyor. Nitelikli personel ihtiyacını karşılamak için düzenlenen bu eğitimler, Eskişehir sanayisinin gelişimine katkı sağlayacak. Aynı zamanda gençlerin istihdam edilebilirliğini artıracak ve onlara yeni iş fırsatları sunacak. Böylece gençler, çalışma hayatına katılarak kendilerine yeni bir gelecek inşa edebilecekler.