-

Gözden kaçırmayın

Öğretmenlere Saygı Göstermek İçin İletişim Kurarken Dikkat Edilmesi GerekenlerÖğretmenlere Saygı Göstermek İçin İletişim Kurarken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Sağlık Kültür ve Spor (SKS) Daire Başkanlığı tarafından "Davranış Bağımlılıkları" konferansı düzenlendi. Konferansta, Afyonkarahisar İl Sağlık Müdürlüğünde görevli Psikolog Numan Harputlugil, Mühendislik Fakültesi öğrencilerine davranış bağımlılıklarını anlattı. Harputlugil, davranış bağımlılığının, bir madde veya aktiviteyi bırakma isteğine rağmen devam ettirme, sorunlara yol açmasına rağmen kullanma isteğini kontrol edememe durumu olduğunu ifade etti. Madde bağımlılarının toplum bakış açısına göre mağdur ya da zayıf insanlar olduğu algısının yaygın olduğunu belirten Harputlugil, bu algının yanlış olduğunu vurguladı.

Harputlugil, konuşmasında farklı davranış bağımlılıklarının olduğunu ve bunların kumar, alışveriş, yeme, cinsel ve egzersiz bağımlılığı gibi farklı şekillerde karşımıza çıktığını belirtti. Kumar bağımlılığının ekonomik, ailevi ve duygusal yönden ciddi zararlar verdiğini ve intihar oranının diğer bağımlılıklara göre daha yüksek olduğunu ifade etti. Son dönemde kumar bağımlılığında artış olduğunu söyleyen Harputlugil, yapılan araştırmalarda bağımlıların beyinlerinde karar verme ve davranışı kontrol etme mekanizmalarında bozulmalar tespit edildiğini açıkladı.

Konferansın ardından soru cevap bölümüyle sona erdi.

#AKÜ #davranışbağımlılıkları #sağlık #psikoloji