-

Gözden kaçırmayın

Anadolu Üniversitesi Anadolu Üniversitesi "Özdemir Bayraktar Milli Teknoloji Burs Programı" ile Gençlere Destek Sunuyor

Eskişehir Teknik Üniversitesi (ESTÜ), 2023-2024 akademik yılı açılışını düzenlenen törenle gerçekleştirdi. Tören, 2 Eylül Kampüsü ESTÜ Konferans Salonu'nda yapıldı ve saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Açılış konuşmasını öğrenciler adına İklim Elçisi İlayda Oruç yaptı. ESTÜ Rektörü Prof. Dr. Adnan Özcan ise konuşmasında üniversitenin faaliyetlerini ve akademik durumunu özetledi. Ancak, geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden bir öğrencinin anısına yapılan törenin sadeleştirildiği belirtildi. Rektör Özcan, açılış töreninin ardından alanlarında başarı gösteren öğretim üyelerine ödüllerini takdim etti.

ESTÜ Rektörü Prof. Dr. Adnan Özcan, konuşmasında üniversitenin eğitim öğretim alanında nitelikli mezunlar yetiştirme, araştırma potansiyelini en yüksek düzeye çıkararak ülkenin öncelikleri doğrultusunda hedeflerine ulaşmasına katkı sağlama amacını vurguladı. Üniversitenin toplamda 16 bin 230 öğrenci ve bin 577 personeli bulunduğunu söyleyen Özcan, ESTÜ'nün sanayi ve teknoloji alanında da önemli bir yere sahip olduğunu belirtti. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve TÜBİTAK'ın girişimci ve yenilikçi üniversite sıralamasında ESTÜ'nün 22. sırada yer aldığını ifade etti. Üniversitenin her yıl artan yayın, proje, atık ve patent sayısıyla ve öğrencilerin başarılarıyla sürekli iyileşmek ve sürdürülebilir olmak hedefine ulaşma yolunda ilerlediğini sözlerine ekledi.

Ayrıca, ESTÜ'nün URAP (Universal Rank U By Academic Performance) araştırma laboratuvarı tarafından hazırlanan Türkiye sıralamasında da başarılı olduğu belirtilmiştir. Geçen yıl 66. sırada yer alan ESTÜ, bu yıl 47. sıraya yükselmiştir. Yine devlet üniversiteleri sıralamasında da yükseliş kaydeden ESTÜ, geçen yıl 53. sırada yer aldığı listede bu yıl 39. sıraya yükselmiştir. Tıp fakültesi olmayan üniversiteler arasında ise geçen yıl 16. sırada olan ESTÜ, bu yıl 101 üniversitenin değerlendirmeye alındığı listede 11. sıraya yükselmiştir. 2000 yılından sonra kurulan üniversiteler arasında da 17. sırada yer alan ESTÜ, bu yıl 10. sıraya yükselmiştir. Ayrıca, ESTÜ bünyesinde yer alan Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi tarafından işletilen uluslararası uçuşa açık havalimanının da dünyada ruhsatlı ilk üniversite havalimanı olduğu bilgisi verilmiştir.

ESTÜ'nün 2023-2024 akademik yılı açılış töreni, Rektör Prof. Dr. Adnan Özcan'ın başarılı öğretim üyelerine ödüllerini vermesiyle sona erdi.