-

Gözden kaçırmayın

Anadolu Üniversitesi Anadolu Üniversitesi "Özdemir Bayraktar Milli Teknoloji Burs Programı" ile Gençlere Destek Sunuyor

Kütahya'nın Gediz ilçesinde, Gediz Çeltikçi Köyü'ndeki muharebelerde şehit olanlar için anma programı düzenlendi. Program, Çeltikçi Köyü Şehitleri Anıtı'nda gerçekleştirildi. Törene Gediz Belediye Başkanı Muharrem Akçadurak, İl Kültür ve Turizm Müdürü Zekeriya Ünal, İl Müftüsü Sebahattin Turan, AK Parti Gediz İlçe Başkanı Osman Yılmaz, MHP İlçe Başkanı Necdet Akel, İYİ Parti İlçe Başkanı Alper İrikara, Cevizdere Şehitleri Gazileri Tanıtım ve Araştırma Derneği Başkanı Adem Öztürk, Çeltikçi Köyü Muhtarı Ali Mutlu ve vatandaşlar katıldı.

Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Ardından Kur'an-ı Kerim tilaveti yapıldı ve günün anlam ve önemini belirten konuşmalar gerçekleştirildi. Tüm şehitlerimiz için dualar edildi.

Cevizdere Şehitleri Gazileri Tanıtım ve Araştırma Derneği Başkanı Adem Öztürk, törende yaptığı konuşmada, "Gediz muharebelerinin yaşandığı Yunuslar Köyü ve Çeltikçi Köyü'ndeki şehitlikleri ziyaret ettim. Çeltikçi Köyü'nde 83 askerimizin mezarlarının bulunduğu yerde dualarımızı yâd ettik. Bu anma törenine katılan ve emeği geçen herkese içtenlikle teşekkür ediyorum. Gençlerimizin milli mücadele yıllarını iyi anlayabilmeleri için bu etkinliğin her yıl tekrarlanmasını arzu ediyoruz. Şehitlerimiz için anıt mezarlar yapılması için çalışmalarımız devam ediyor" ifadelerini kullandı.

Programın sonunda katılımcılara lokma ikramı yapıldı.