-

Gözden kaçırmayın

Anadolu Üniversitesi Anadolu Üniversitesi "Özdemir Bayraktar Milli Teknoloji Burs Programı" ile Gençlere Destek Sunuyor

Kütahya'nın Gediz ilçesinde, Cumhuriyet'in 100. yılı kutlamaları kapsamında Fen Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan bir koreografi büyük bir ilgi gördü. Yaklaşık 350 öğrencinin katıldığı etkinlikte, Cumhuriyet'in 100. yıl logosu ve Ay yıldız figürü sergilendi. Ayrıca, öğrencilerin seslendirdiği Gençliğe Hitabe ve İstiklal Marşı da büyük beğeni topladı.

Cumhuriyet'in 100. yılı, Türkiye genelinde olduğu gibi Gediz'de de düzenlenen etkinliklerle kutlanıyor. Bu kapsamda Fen Lisesi öğrencileri, müzik öğretmeni İlke Somalı Mercimek, beden eğitimi öğretmeni Hasan Nas ve İngilizce öğretmeni Ümmü Gülsüm Kara'nın danışmanlığında bir koreografi çalışması hazırladı. Okul bahçesinde toplanan 350 öğrenci, Cumhuriyet'in 100. yılını ve Ay yıldızı simgeleyen hareketlerle görsel bir şov sergiledi. Aynı zamanda, öğrenciler Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi ve İstiklal Marşı'nı hep bir ağızdan söyledi.

Okul Müdürü Ali Demiray, Cumhuriyet'in 100. yılına güzel bir anı bırakmak istediklerini belirterek, "Cumhuriyetin 100'ü, Türkiye Yüzyılı kutlu olsun. Ne mutlu bize ki sağlam temeller üzerine kurulan Cumhuriyetimizin 100. yılını gördük. Aynı hırsla, azimle bizler bu emanete 7'den 70'e yılmadan sahip çıkmaya devam edeceğiz. Doğum günün kutlu olsun Cumhuriyet. Daha nice 100.yıllara" dedi.