-

Gözden kaçırmayın

Anadolu Üniversitesi Anadolu Üniversitesi "Özdemir Bayraktar Milli Teknoloji Burs Programı" ile Gençlere Destek Sunuyor

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi'nde Büyükelçi Ömer Faruk Doğan tarafından "Cumhuriyetin 100. Yılında Türkiye-Afrika İlişkileri" konulu bir konferans düzenlendi. İİBF Amfi-2'de Siyasal İlişkiler Topluluğu tarafından organize edilen etkinliğe Büyükelçi Doğan'ın yanı sıra İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cengiz Duran, Rektör Danışmanı Doç. Dr. Arif Kolay, akademik ve idari personel ile birçok öğrenci katıldı.

Konferansta konuşan Büyükelçi Ömer Faruk Doğan, Afrika'nın konumu, bugüne kadar karşılaştığı sorunlar, Afrika'daki para biriminin değeri, Türkiye-Afrika ilişkileri, Türkiye'nin Afrika'ya yaptığı ihracat ve Afrika ile kültürel ilişkiler hakkında öğrencilere bilgi verdi.

Etkinliğin son bölümünde, öğrencilerin sorularını yanıtlayan Büyükelçi Doğan'a, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hüsamettin İnaç tarafından günün anısına bir hediye takdim edildi.

Konferans öncesinde Rektör Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak da Büyükelçi Ömer Faruk Doğan'ı makamında ağırlayarak sohbet etti. Görüşme sonunda Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, Büyükelçi Doğan'a günün anısına bir hediye verdi ve konferans için başarılar diledi.