-

Gözden kaçırmayın

Anadolu Üniversitesi Anadolu Üniversitesi "Özdemir Bayraktar Milli Teknoloji Burs Programı" ile Gençlere Destek Sunuyor

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanlığı, 'Öngörülemeyen Bir Gelecekte Öğretme ve Öğrenme' ana temasıyla düzenlenen '16. Uluslararası Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Sempozyumu'nu başlattı. Sempozyum, ESOGÜ Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştiriliyor.

Sempozyumun açılışında konuşan Sempozyum Düzenleme Kurulu Başkanı Doç. Dr. İrfan Süral, bu yılki etkinliğin sadece eğitim dünyasının geleceği hakkında heyecan verici tartışmalara ev sahipliği yapmakla kalmadığını, aynı zamanda cumhuriyetin 100. yılında gerçekleştirildiğini söyledi. Süral, teknolojinin hızla geliştiği çağımızda özellikle Covid-19 pandemisi sürecinde dijital teknolojilerin eğitimde ne kadar önemli bir rol oynadığının görüldüğünü vurguladı. Uzaktan eğitim, çevrim içi öğrenme ve dijital kaynakların öğrencilere eğitimlerini sürdürme imkanı sunduğunu belirten Süral, aynı zamanda öğretmenlere de teknolojiyi etkili bir şekilde kullanma konusunda destek olma görevi yüklediklerini ifade etti. Sempozyumda dijital dönüşüm, eğitim teknolojilerindeki trendler, yapay zeka, öğrenme analitikleri, açık ve uzaktan öğrenme, eğitsel oyunlar, disiplinlerarası teknoloji uygulamaları gibi konuların ele alınacağını söyleyen Süral, sempozyumun başarılı geçmesini ve eğitim camiasına katkı sağlamasını umut etti.

Sempozyum, 28 Ekim tarihine kadar devam edecek ve bilgisayar ve öğretim teknolojileri alanında çalışan araştırmacılar başta olmak üzere eğitim alanındaki akademisyenleri, öğretmenleri ve lisansüstü öğrencileri bir araya getirerek, alandaki değişim ve sorunları tartışmayı ve bilgi-deneyim paylaşımını hedefliyor.