-

Gözden kaçırmayın

Anadolu Üniversitesi Anadolu Üniversitesi "Özdemir Bayraktar Milli Teknoloji Burs Programı" ile Gençlere Destek Sunuyor

Anadolu Üniversitesi'nde "Cumhuriyet'e Doğru" adlı konferans serisinin üçüncüsü olan "Milli Mücadele'de İstanbul Basını" başlıklı etkinlik düzenlendi. Anadolu Üniversitesi Edebiyat Fakültesi tarafından organize edilen konferans, Edebiyat Fakültesi Prof. Dr. Taciser Tüfekçi Sivas Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi. Konferansa Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şaduman Halıcı'nın konuşmacı olarak katıldı. Ayrıca Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Yelda Okay, Tarih Bölümü Başkanı Prof. Dr. Kemal Yakut ve birçok akademisyen ve öğrenci de etkinliğe katıldı.


Konferansın açılış konuşmasını yapan Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Yelda Okay, bu dönemde cumhuriyetin anlamını daha fazla anlamlandırmamız gerektiğini belirtti. Prof. Dr. Okay, "Cumhuriyetimizin 100. yılında fakültemiz tarih bölümünün düzenlediği bu seri çok önemli. Bugünkü konuşmanın da çok ufuk açıcı olacağını düşünüyorum. Şaduman Hoca'nın konferansta paylaşacağı konu için kendisine ve etkinliğin gerçekleşmesini sağlayan Kemal Hocamıza teşekkür ederim" dedi.


Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Başkanı Prof. Dr. Kemal Yakut ise etkinlikle ilgili olarak kendi imkanlarıyla gerçekleştirilmesinden dolayı mutlu olduğunu söyledi. Prof. Dr. Yakut, "Bugün gerçekten ilginç bir konferans konusuyla beraberiz. Mütareke dönemi, tarihimize az bilinen fakat çok konuşulan bir dönemdir. Bu dönemde maalesef İtilaf Devletleri'ne muhalif basın tarafından hakaretlerle dolu bir şekilde yayımlanan haberler vardı. Bu yüzden bu konferansın iyi takip edilmesi önemlidir" dedi.


Konferansta konuşan Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şaduman Halıcı, Milli Mücadele döneminde İstanbul basınının önemini ve muhalefeti ele aldı. Prof. Dr. Halıcı, "Milli Mücadele'nin başarısında propaganda önemli bir etkendi. Bu bilincin farkında olan Atatürk, Sivas Kongresi'nden itibaren basına önem veren bir liderdi. Ancak iktidar ve muhalefetin bulunduğu bir dönemde muhalefetlerle de karşılaşıldı" şeklinde konuştu. Konferansın ardından soru-cevap kısmıyla son buldu.


#AnadoluÜniversitesi #Cumhuriyet #MilliMücadele #İstanbulBasını #EdebiyatFakültesi