-

Gözden kaçırmayın

Öğretmenlere Saygı Göstermek İçin İletişim Kurarken Dikkat Edilmesi GerekenlerÖğretmenlere Saygı Göstermek İçin İletişim Kurarken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Bisiklet tamircileri, bisikletin zaman, sağlık ve ekonomi açısından önemli bir araç olduğunu vurgularken, havaların serinlemesiyle birlikte bisiklet sezonunun kapanmaması gerektiğini söylüyor. İyi bir donanımla bisikletin kışın da kullanılabileceği belirtiliyor.



Ulaşım araçları arasında bulunan bisiklet, zaman, sağlık ve ekonomik açıdan vatandaşlar tarafından yazın olduğu kadar sonbahar ve kışın da tercih ediliyor. Eskişehir'de birçok caddede, kış aylarına girilmesiyle birlikte bisiklet kullanımının azaldığı gözlemleniyor. Bazı insanlar kışın bisiklet binmeyi tercih etmemekle birlikte, bazıları mevsim fark etmeksizin bisikletten vazgeçemeyeceklerini belirtiyor. Bisiklet tamircileri, sağlık, ekonomi ve zaman açısından faydalı olan bisikletin kullanım sezonunun bitmediğini savunuyor. Serin ve yağışlı hava koşullarında bisiklet kullanırken dikkatli olunması gerektiği üzerinde de bilgi veriyorlar.



Bisiklet tamircisi Osman Menekşe, uzun yıllardır bisiklet tamirciliği yaptığını ve bisiklet kullanmanın temel amacının zamandan kazanç sağlamak olduğunu belirtiyor. Bisikletin iki nokta arasında kullanılmasının zaman tasarrufu sağladığını vurgulayan Menekşe, kendi bisikletini her zaman kullandığını ifade ediyor. Su birikintilerine dikkat edilmesi gerektiği üzerinde de bilgi veren Menekşe, bisiklet sezonunun kapanmaması gerektiğini söylüyor. Kendisi 74 yaşında olduğunu ve 60 yıldır bisiklet kullandığını belirten Menekşe, bisikletle elde ettiği zaman kazancının önemine dikkat çekiyor.



Bisiklet tamircisi Osman Menekşe, bisiklette tekerlerin havasının ve frenlerin önemli olduğunu vurgulayarak, düşük teker hava basıncına sahip bisiklete binilmemesi gerektiğini söylüyor. Frenlerin de önemli bir konu olduğunu belirten Menekşe, iyi bir fren sistemi olmayan bisikletlerin sürüşü zorlaştıracağını ve insanları yoracağını ifade ediyor. Bisiklete binilmeden önce fren sistemi kontrol edilmesi gerektiğinin altını çizen Menekşe, bisikletin bir yaşam tarzı olduğunu söylüyor.